Томатний суп-пюре зі свіжих помідорів – яскраве і оригінальне частування для вашого сімейного обіду. Якщо ви хочете побалувати себе та близьких дивовижним насиченим смаком, то спробуйте приготувати апетитний суп за нашим перевіреним покроковим рецептом.
Інгредієнти
Порції: –+
- Помідор 1 кг.
- Перець солодкий 400 гр.
- Цибуля ріпчаста 80 гр.
- Часник 4 зубчики
- Олія оливкова 2 ст.л.
- Орегано 2 щіпки
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Вода 100 мл.
Кроки
- Промиваємо солодкий перець, очищаємо їх від насіння і нарізаємо великими шматками.
- Помідори також промиваємо, обробляємо часточками.
- Тонкими півкільцями ріжемо ріпчасту цибулю.
- Викладаємо овочі на лист з пергаментом. Посипаємо сіллю, спеціями та подрібненим часником. Поливаємо олією.
- Випікаємо овочі 30 хвилин при температурі 180 градусів.
- Після випікання овочі перекладаємо в чашу блендера.
- Подрібнюємо заготівлю до ніжної однорідної маси.
- Далі масу розтираємо через дрібне металеве сито.
- Отримане пюре переливаємо в каструлю, доповнюємо водою, кип’ятимо 1-2 хвилини. Забираємо з вогню.
Томатний суп-пюре зі свіжих помідорів готовий. Розливаємо по тарілках і подаємо до столу із сухариками або нутом!