Неймовірно ніжний смак десерту з коржів, просочених кремом, багатьом знайомий з дитинства. Приготувати торт можна по-різному, навіть не включаючи духовку.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для тіста
- Масло вершкове 180 гр.
- Борошно пшеничне 350 гр.
- Сіль 1 щіпка
- Вода 80 мл.
- Для крему
- Молоко коров’яче 700 мл.
- Масло вершкове 100 гр.
- Цукор-пісок 120 гр.
- Крохмаль кукурудзяний 60 гр.
- Жовтки від яєць 3 шт.
- Ванілін, або ванільний цукор 1 ч. л.
Кроки
- Почнемо з крему. Кип’ятимо частину молока, в окремій мисці змішуємо цукор і ванілін, вбиваємо 3 жовтки. Маленькою цівкою вливаємо холодне молоко, що залишилося, перемішуємо.
- Постійно помішуючи цукрово-яєчну масу, вливаємо гаряче молоко.
- Отриману суміш переливаємо в сотейник, безперервно помішуючи, щоб вона не згоріла, гріємо. Вона повинна загуснути.
- Прибираємо з плити, кладемо вершкове масло, нарізане шматочками, перемішуємо.
- Ми залишаємо крем остигати, після чого накриваємо і прибираємо в холодильник.
- З заварним кремом закінчили, саме час зайнятися коржами. Вершкове масло має бути твердим, тому нарізаємо його кубиками і заморожуємо в камері (15-20 хвилин цілком достатньо).
- Масло, сіль і борошно з’єднуємо в мисці, де будемо замішувати тісто. Як можна швидше, не даючи маслу розтанути, розтираємо його з борошном до отримання крихти.
- Поступово вливаємо воду і замішуємо тісто. Консистенція виходить помірно щільна, трохи неоднорідна — так і повинно бути. Далі вимішувати його не потрібно, грудку накриваємо плівкою і на 20 хвилин ставимо на холод.
- Охолоджене тісто скачуємо в ковбаску, розрізаємо на 10-12 частин, з кожної розгортаємо корж товщиною в 1 мм.
- По тарілці вирізаємо коло, обрізки не викидаємо, вони знадобляться для посипання. Коржі наколюємо виделкою, по одному смажимо з обох сторін на сковороді без олії до зарум’янювання.
- Збираємо торт, кожен коржик рясно промазуємо холодним кремом. На заключному етапі посипаємо крихтою, що залишилася з обрізків і обсмаженою на сковороді.
Щоб десерт вийшов ідеально рівної форми, скористайтеся для складання спеціальним кулінарним кільцем. Потім акуратно його витягніть.