Наполеон з готового листкового тіста в домашніх умовах

Щоб при розморожуванні шари тісту не злиплися, їх потрібно заздалегідь відокремити один від одного і розкласти по різних пакетам. Тісто з морозильної камери варто дістати заздалегідь – за 30 хвилин до початку приготування.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
10 год 50 хвДрук
  • Поки тісто розморожується в умовах кімнатної температури, займемося кремом. Насамперед нарізаємо вершкове масло шматочками і залишаємо розм’якшуватися.
  • Відміряємо склянку молока і вливаємо його в миску. Додаємо цукор і борошно, вбиваємо одне яйце. Активно перемішуємо суміш віночком, щоб не утворювалися грудочки.
  • Вливаємо в каструлю залишки молока. Ставимо ємність на плиту і доводимо рідину до кипіння. Додаємо в кипляче молоко суміш тонким струменем, постійно збиваючи її віночком. Варимо крем на невеликому вогні 5 хвилин. Щоб він не пригорів, дістаємо віночком до дна.
  • За пару хвилин до готовності крему всипаємо ванільний цукор. Густу масу накриваємо плівкою і даємо охолонути. Потім перекладаємо остиглий крем в чашу міксера, додаємо до нього розтоплене масло і збиваємо близько трьох хвилин до однорідності.
  • Пласти розмороженого тіста викладаємо на деко, застелене папером для випічки, і протикаємо їх виделкою. Ставимо деко з коржами в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку. Випікаємо 30 хвилин. Готові коржі перекладаємо на залізну решітку, щоб охололи.
  • Струшуємо рум’яний шар з коржів на тарілку і перетираємо в дрібну крихту. Це буде посипання для готового торта. Розрізаємо коржі навпіл. Змащуємо три коржа кремом, викладаємо їх один поверх іншого. Завершуємо укладання коржем без крему. Зверху поміщаємо вантаж. Через 10 хвилин знімаємо його.
  • Змащуємо залишками крему верхній шар торта і боки. Ставимо десерт в холодильник на 15 хвилин. За цей час необхідно встигнути очистити ядра горіхів від шкаралупи і подрібнити. Прикрашаємо торт крихтою. Знову відправляємо в холодильник на кілька годин для просочення.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь