Торт з свинячої печінки, приготований в духовці – справжній кулінарний шедевр! Це ідеальне блюдо для святкового столу, але його також можна приготувати і для простого обіду. У духовці печінковий торт виходить ще більш ніжним і ароматним. Просто незрівнянне блюдо!
Інгредієнти
Порції: –+
- Свиняча печінка 800 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Сметана 30% ½ ст.
- Сухарі (мелені) 2 ст. л.
- Масло вершкове 100 гр.
- Печериці свіжі 300 гр.
- Морква 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Сіль на смак
- Спеції та Приправи на смак
Кроки
- Цибулю почистимо від лушпиння і наріжемо невеликими квадратами, а моркву натремо на тертці побільше.
- Обсмажуємо суміш з нарізаних овочів на вершковому маслі до золотистого кольору.
- Додаємо до овочів гриби і тушкуємо, щоб рідина з них випарувалася.
- Свинячу печінку промиваємо, видаляємо білі прожилки і ріжемо на частини. Пропускаємо через м’ясорубку або блендер.
- Змішуємо перетерту печінку з яйцями, сухарями і додаємо спеції і сіль.
- На деко кладемо фольгу промазуємо її рослинною олією.
- Заливаємо перший шар печінкової маси, поверх нього викладаємо грибну начинку і знову заливаємо печінкове тісто. Чергуємо таким чином, поки не закінчаться інгредієнти. Останній шар повинен бути з тіста. Загортаємо фольгу так, щоб залишався проміжок.
- Ставимо в духовку на 180 градусів і запікаємо 2 – 2,30 години.
- Ставимо охолоджений готовий торт в холодильник.
Нарізаємо на частини і подаємо до столу.
Приємного апетиту!