Вафельні трубочки за рецептом з дитинства – найпопулярніше ласощі в моєму домі. Іноді я навіть не встигаю начинити їх згущеним молоком. Рідня з’їдає ласощі ще гарячим, не чекаючи запрошення до чаю. А ось цукрові трубочки спершу викликали здивування.
Справа в тому, що цукрові трубочки з апельсином готуються дещо інакше. Та й на вигляд вони більш крихкі і вишукані. Але після другого разу я таки призвичаїлася їх готувати. Тепер пригощаю цукровими трубочками щосуботи. Тож не дивно, що саме в цей день збираються гості.
- Цукор-пісок 250 г.
- Апельсин 1 шт.
- Борошно пшеничне 65 г.
- Масло вершкове 125 г.
- Вершкове масло розтопіть в сотейнику на маленькому вогні. Борошно змішайте з цукром. До них додайте 125 г апельсинового соку і цедру половини апельсина. Влийте розтоплене масло.
- Перемішайте інгредієнти віночком до однорідності. Накрийте тісто харчовою плівкою і відправте його в холодильник на ніч. Вранці вистеліть пергаментом великий лист.
- За допомогою шпателя викладіть тісто на пергамент у вигляді невеликих тонких прямокутників. У нас вони за розміром 15 на 7 см. З такої кількості тіста вийшло 25 пластин.
- Випікайте заготовки в розігрітій до 180 ° C максимум 15 хвилин. Пластини повинні придбати золотистий відтінок. Потім шпателем акуратно відокремте їх від пергаменту.
- Допікають пластини ще секунд 20. Поки вони теплі, залишаються гнучкими. Загорніть пластини в трубочку навколо будь-якої форми. Можете загортати відразу по кілька пластин.
Діставайте форму, тільки коли печиво повністю застигне. Цукрові трубочки з апельсином – тендітні ласощі, які рекомендуємо подавати з ванільним морозивом або муссовим тортом. Такий десерт чудово доповнить чашка міцної кави або гарячого шоколаду. Насолоджуйтесь!