Цей соус підійде не тільки для заправки салатів або свіжих овочів. Ним також можна полити свіжозварену картоплю або навіть квасолю. Смак соусу безпосередньо залежить від того, яку ви візьмете олію і яку візьмете цибулю. Він має яскравий аромат, який буквально провокує слиновиділення. При цьому він не гострий, що дуже важливо, коли ви годуєте дітей.
Важливо: цибуля не повинна бути гострою, віддайте перевагу солодким сортам. Також не повинна бути гострою гірчиця. Мед можна замінити сиропом агави, а оцет беріть салатний.
Інгредієнти
Порції: –+
- Рослинна олія 110 гр.
- Вода 100 гр.
- Оцет салатний 60 гр.
- Зелень 25 гр.
- Мед квітковий 10 гр.
- Сіль 10 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Гірчиця 1 ч. л.
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Цибулю очистіть і відправте в чашу будь-якого подрібнювача.
- Після того, як подрібните цибулю, додайте туди ж гірчицю, сіль, перець, мед.
- Тепер влийте оцет, воду і рослинну олію – соняшникову, оливкову, рапсову, лляну або будь-яку іншу.
- Потім туди ж покладіть вимиту зелень – її навіть не обов’язково попередньо нарізати.
- Все це подрібніть – соус готовий. Зберігається він в холодильнику в закритій тарі до тижня.