Тушонка зі свинини в автоклаві – це смачна і дуже ситна заготівля, яка позбавить вас тривалого процесу приготування основної страви, тому як просто відкривши баночку і виклавши вміст до відвареної картоплі або гречки, ваш прийом їжі буде готовий через кілька секунд!
Інгредієнти
Порції: –+
- Свинина 10 кг.
- Перець чорний горошок 100 гр.
- Сіль 10 ч. л.
- Лавровий лист 7 шт.
Кроки
- Під струменем води промиваємо м’ясо, обсушуємо та ріжемо на невеликі скибочки довільної форми.
- У кожну банку кладемо по кілька горошин перцю та лавр, вливаємо близько півсантиметра води.
- Викладаємо у скляну банку свинину, у середині заповнення насипаючи чайну ложку солі.
- Не доходячи догори 1-2 сантиметри, за допомогою спеціального ключа банки закочуємо стерильними кришками. Ставимо заготовки в автоклав і готуємо 4 години та 10 хвилин при тиску 1,5 атмосфер.
- Після закінчення часу спускаємо повітря і через 10 хвилин виймаємо заготовки.
Переносимо у місце зберігання. Смачного!