Варення з аґрусу з чорною смородиною – це по-справжньому цінні ласощі. Ягоди агрусу добре відновлюють тиск, а смородина зміцнює імунну систему. Таке варення особливо незамінне взимку! Не полінуйтеся, і ви зможете насолоджуватися не тільки корисними, але й смачними ліками!
Інгредієнти
Порції: –+
- Смородина чорна 1 кг.
- Агрус ½ кг.
- Цукор-пісок 1.5 кг.
- Апельсин 1 шт.
Кроки
- Приступимо до приготування варення з аґрусу з чорною смородиною на зиму. Підготуємо усі продукти.
- Тепер потрібно перебрати смородину та аґрус, очистити від плодоніжок, промити і дати підсохнути.
- Змішуємо ягоди і перетираємо за допомогою блендера або в м’ясорубці.
- Апельсин обдаємо окропом, нарізаємо на невеликі частини, позбавляємося кісточки, додаємо в ягідну суміш і подрібнюємо.
- Тепер висипаємо до наших ягод цукровий пісок та даємо настоятися.
- Підігріваємо плиту і варимо суміш до кипіння, а потім ще 10 хв.
- Банки для закочення необхідно попередньо стерилізувати.
- Розподіляємо наше варення по банках і закриваємо пластиковими або металевими кришками.
Наше варення готове! Смачного!
Порада: кількість ягід можна збільшити, при цьому потрібно зберігати пропорцію між ягодами і цукром: аґрусу має бути менше за смородину приблизно на половину, а співвідношення ягід і смородини в цілому 1:1.