Варення з аґрусу з чорною смородиною на зиму

Варення з аґрусу з чорною смородиною – це по-справжньому цінні ласощі. Ягоди агрусу добре відновлюють тиск, а смородина зміцнює імунну систему. Таке варення особливо незамінне взимку! Не полінуйтеся, і ви зможете насолоджуватися не тільки корисними, але й смачними ліками! 

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
60 хвДрук
  • Приступимо до приготування варення з аґрусу з чорною смородиною на зиму. Підготуємо усі продукти.
  • Тепер потрібно перебрати смородину та аґрус, очистити від плодоніжок, промити і дати підсохнути.
  • Змішуємо ягоди і перетираємо за допомогою блендера або в м’ясорубці.
  • Апельсин обдаємо окропом, нарізаємо на невеликі частини, позбавляємося кісточки, додаємо в ягідну суміш і подрібнюємо.
  • Тепер висипаємо до наших ягод цукровий пісок та даємо настоятися.
  • Підігріваємо плиту і варимо суміш до кипіння, а потім ще 10 хв.
  • Банки для закочення необхідно попередньо стерилізувати.
  • Розподіляємо наше варення по банках і закриваємо пластиковими або металевими кришками.

Наше варення готове! Смачного!

Порада: кількість ягід можна збільшити, при цьому потрібно зберігати пропорцію між ягодами і цукром: аґрусу має бути менше за смородину приблизно на половину, а співвідношення ягід і смородини в цілому 1:1.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь