Гарбузове варення, приготовлене за цим рецептом, виходить дуже насиченим, ароматним, красивим і напрочуд смачним! Так як у складі інгредієнтів присутні цитрусові, то десерт виходить не нудотно солодким. Найкраще дотримуватися зазначеної кількості цукру, оскільки, якщо його зменшити, варення може вийти гіркуватим.
Інгредієнти
Порції: –+
Кроки
- Починати слід із гарбуза. Очищаємо його від шкірки, видаляємо волокнисту серединку з насінням і нарізаємо м’якоть невеликими шматочками.
- Подрібнений овоч переміщуємо в сотейник чи каструлю з товстим дном. Також можна використовувати казан.
- Насипаємо в посуд всю кількість цукрового піску і перемішуємо, щоб він рівномірно розподілився між кубиками. Даємо постояти гарбузу з цукром за кімнатної температури, щоб виділився сік.
- У цей час промиваємо фрукти і обливаємо окропом, після чого витираємо кухонним рушником. З сухих цитрусових знімаємо тоненький шар цедри за допомогою дрібної тертки. Порада: при отриманні цедри намагайтеся не зачепити білий шар фруктів, оскільки він може надати гіркоту варенню.
- Отриману цедру відправляємо разом із корицею в каструлю до решти інгредієнтів. Ретельно все перемішуємо і знову даємо постояти.
- Поки настоюється гарбуз, прибираємо білий прошарок та кісточки з фруктів і довільно нарізаємо м’якоть.
- Очищаємо мандарини і разом із подрібненим лимоном та апельсином відправляємо їх у чашу блендера. На виході у нас має вийти фруктове пюре, яке слід процідити через сито за допомогою ложки або лопатки.
- Фруктову кашку додаємо в каструлю і ставимо посуд на сильний вогонь. Накривши кришкою, доводимо вміст до кипіння, а потім кип’ятимо ще 5 хвилин у відкритому вигляді, не зменшуючи вогонь. Порада: не перемішуйте шматочки гарбуза під час варіння, а просто похитуйте каструлю. Так, ви збережете цілісність овочів.
- Після закінчення часу даємо охолонути гарбузовій масі 5 годин. Коли гарбузові шматочки поринуть у сироп і просочаться ним, знову відправляємо каструлю на плиту, вмикаємо максимальний вогонь і тримаємо 5 хвилин. Знову даємо охолонути гарбузу, поки він не стане кімнатної температури.
- Повторюємо процедуру ще 1-2 рази, щоб кубики гарбуза не розвалювалися, стали прозорими та зберегли форму. Гаряче варення розкладаємо по заздалегідь простерилізованим банкам і щільно закручуємо кришками, після чого перевертаємо скляні ємності. Укутуємо чимось теплим і даємо гарбузовому варенню повністю охолонути.
Зберігаємо готове гарбузове варення в сухому та прохолодному місці. Ароматний та яскравий десерт прикрасить будь-який стіл та порадує всю родину! Їжте на здоров’я!