Варення з кабачків із апельсином та лимоном на зиму

Сьогодні нам захотілося приготувати щось незвичайне та дуже смачне, вибір упав на варення з кабачків з апельсином. Ніжне за консистенцією, з тонкими цитрусовими нотками – це щире блаженство. Таке варення буде чудовою начинкою у випічку, наповнювачем до сиру та йогурту, так і для сімейних посиденьок із чашкою ароматного чаю.

Як почати готувати варення з кабачків з апельсином і лимоном на зиму

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
1 год 10 хвДрук
  • Для приготування варення можна використовувати як молоденькі, і зрілі кабачки. Промиваємо їх під проточною водою, видаляємо плодоніжку та зчищаємо шкірку. Розрізаємо вздовж навпіл і вичищаємо серцевину. Шинкуємо кабачок невеликими кубиками.
  • Цитрусові промиваємо, обдаємо окропом і нарізаємо тонкими часточками разом із шкіркою.
  • У каструлю з товстим дном насипаємо цукор, додаємо воду, перемішуємо та ставимо на середній вогонь. Помішуючи, сироп доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо протягом 10 хвилин.
  • У уварений сироп додаємо кабачки, перемішуємо, доводимо до кипіння та варимо на повільному вогні близько 5-7 хвилин.
  • Потім у варення додаємо часточки апельсина та лимона, перемішуємо і знову доводимо до кипіння. Варимо варення на повільному вогні 40-50 хвилин, не забуваючи періодично його помішувати.
  • Готове варення знімаємо з вогню, даємо йому трохи охолонути і розкладаємо за попередньо простерилізованими банками. Щільно закручуємо банки кришками прокип’яченими, перевертаємо банки вгору дном і залишаємо при кімнатній температурі до повного остигання.

Небагато варення залишаємо для дегустації. Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь