Сьогодні нам захотілося приготувати щось незвичайне та дуже смачне, вибір упав на варення з кабачків з апельсином. Ніжне за консистенцією, з тонкими цитрусовими нотками – це щире блаженство. Таке варення буде чудовою начинкою у випічку, наповнювачем до сиру та йогурту, так і для сімейних посиденьок із чашкою ароматного чаю.
Як почати готувати варення з кабачків з апельсином і лимоном на зиму
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 1.5 кг.
- Цукор-пісок 7 ст. л.
- Апельсин 3 шт.
- Лимон ¼ шт.
- Вода 1 ст.
Кроки
- Для приготування варення можна використовувати як молоденькі, і зрілі кабачки. Промиваємо їх під проточною водою, видаляємо плодоніжку та зчищаємо шкірку. Розрізаємо вздовж навпіл і вичищаємо серцевину. Шинкуємо кабачок невеликими кубиками.
- Цитрусові промиваємо, обдаємо окропом і нарізаємо тонкими часточками разом із шкіркою.
- У каструлю з товстим дном насипаємо цукор, додаємо воду, перемішуємо та ставимо на середній вогонь. Помішуючи, сироп доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо протягом 10 хвилин.
- У уварений сироп додаємо кабачки, перемішуємо, доводимо до кипіння та варимо на повільному вогні близько 5-7 хвилин.
- Потім у варення додаємо часточки апельсина та лимона, перемішуємо і знову доводимо до кипіння. Варимо варення на повільному вогні 40-50 хвилин, не забуваючи періодично його помішувати.
- Готове варення знімаємо з вогню, даємо йому трохи охолонути і розкладаємо за попередньо простерилізованими банками. Щільно закручуємо банки кришками прокип’яченими, перевертаємо банки вгору дном і залишаємо при кімнатній температурі до повного остигання.
Небагато варення залишаємо для дегустації. Смачного!