Полуничне варення – одне з найпопулярніших домашніх ласощів у дітей та дорослих. А додавання м’яти додасть йому нових цікавих ноток. Варення втратить зайву нудотність і набуде легкого ментолового аромату. Це неймовірно смачне, так що хочеться їсти ложками!
Інгредієнти
Порції: –+
- Полуниця 1 кг.
- Цукор-пісок 1 кг.
- М’ята свіжа 3 гілки
- Лимон ½ шт.
Кроки
- Готувати варення із полуниці з м’ятою просто! Полуницю миємо та видаляємо черешки, а також зіпсовані ягоди.
- Лимон промиваємо водою і натираємо шкірку на дрібну тертку.
- Перекладаємо полуницю в каструлю, додаємо лимонну цедру та засипаємо цукровим піском. Залишаємо все настоятися та пустити сік на 4-5 годин.
- Листя м’яти промиваємо, відправляємо їх у каструлю і ставимо її на плиту. Доводимо масу до кипіння та варимо 10 хв. Розкладаємо гаряче варення по банкам і закочуємо.
Смачного!