Ватрушка з сирною начинкою – легка випічка, а з дріжджовим листковим тістом виходить оригінальний продукт, який сподобається і домашнім на сімейному чаюванні, і гостям, що раптово прийшли: для них таке частування можна приготувати дуже швидко.
Інгредієнти
Порції: –+
- Тісто листкове дріжджове 500 гр.
- Кисломолочний сир 11% 200 гр.
- Цукор-пісок за смаком
- Родзинки за смаком
- Куряче яйце 2 шт.
Кроки
- Якщо тісто було заморожене, йому потрібно дати відтанути, а потім покласти його при кімнатній температурі на 20 хвилин, щоб воно трохи піднялося.
- Родзинки замочити в окропі на 5 хвилин, а потім злегка обсушити.
- В окремій ємності змішати сир з цукром і родзинками, вбити в начинку яйце і все гарненько змішати. Яйце допомагає начинці не розтектися під час випікання.
- Пласт тісту розкатувати не потрібно, а лише розрізати його на рівні не надто великі квадрати.
- В середину кожного квадрата викладається начинка, а кути тіста закладають до центру і защипують, щоб ватрушки в духовці не розкрилися. Залишити заготовки на 15 хвилин на столі, щоб піднялися, а потім ватрушки змащують збитим яйцем.
- Здобу випікають спочатку близько 10 хвилин при високій температурі – в 220 градусів, а після температуру в духовці знижують до 180 градусів і готують ще не більше 15 хвилин.
Подають десерт злегка охолодженим. Насолоджуйтесь!