Пиріг з м’ясом – виріб з тіста з начинкою із сирого, вареного, смаженого м’яса.
Як і інші пироги з м’ясом, можуть бути відкритими, закритими, заливними, насипними, плетеними; дріжджовими, листковими, прісними, заварними. Начинку в них можна додавати нарізаним на шматочки або прокрученим фарш всередину, на поверхню або під плетінку.
Як приготувати пиріг з м’ясом
Найчастіше домашні пироги готуються в духовці на деко. Це зручно ще й тому, що не потрібно шукати спеціальну форму. Смачна та проста ця випічка виходить у мультиварці. За деякого досвіду вона чудово приготується на сковороді і дуже швидко в мікрохвильовій печі.
Багато господинь люблять поєднувати м’ясопродукти з овочами та крупами, серед часто використовуваних: цибуля, рис, картопля, гриби, морква, капуста. Цікаві поєднання на кшталт гарбуза чи ананасу, сиру чи солоних огірків, ківі чи граната. З незвичних приправ, що додаються при термічній обробці, можна виділити коньяк, гірчицю, пиво, солодке газування, цукор або мед.
Це самодостатня страва, яка подається окремо від інших. Можна скрасити його легким овочевим салатом чи другою закускою. Найкращий напій – щось гаряче на кшталт чаю чи кави. Ідеальне рішення для повноцінного перекушування на роботі або в дорозі.
Корисна хитрість: готувати про запас з наступною заморозкою. Запекти, остудити, нарізати на порційні шматки, скласти у вакуумні пакетики і відправити в морозилку. Після перед подачею пиріг достатньо розігріти.
Різновиди рецептів: кулеб’яки, татарські білиш, кубете і губадія, англійський пастуший, осетинський, французький тарт і киш, американський пай і пот-пай, арабський лахмаджун. Італійська піца та знаменита яловичина Веллінгтон – теж свого роду м’ясний пиріг.
1 год 20 хв4
Кальцоне (Calzone) – традиційна страва італійської кухні. Кальцоне є закритою піцою, сформованою у вигляді півмісяця. Назва кальцоне перекладається з італійської як «штани» або «панчохи».
2 год 0 хв4
Ви ще не стали шанувальником турецької кухні? Отже, ви не куштували мій бурек! Його, зрозуміло, почали готувати давним-давно, за османських султанів… Приготуємо? Перед вами найсмачніша
2 год 0 хв5
Пай енд меш (Pie and mash) – одна з класичних англійських страв, яка перекладається як «пиріг та пюре». Ця страва виникла як традиційна страва робітничого класу. Справа в...
40 хв6
Бюджетна вечеря за 40 хвилин на вашому столі – це можливо. Варто лише взяти лаваш, начинку за настроєм та приготувати вершкову заливку. Вуаля – ситна страва готова! Спекти...
1 год 30 хв5
Яловичина – продукт дорогий, але якщо є можливість її купити, обов’язково приготуйте на Новий Рік блюдо під назвою «Веллінгтон», яке часто готують в Англії. Воно виходить приголомшливим на.
60 хв6
Заливний пиріг з твердим сиром і шинкою — ви просто зобов’язані познайомитися з ним. Особливо якщо не маєте в своєму розпорядженні часу або не горите бажанням працювати зі...
1 год 5 хв8
Не втомлююся повторювати, що заливний пиріг — найкраще, що могли придумати господині для інших господинь. Ніякої метушні з тестом, проста начинка, а на виході виходить смачне і цікаве...
60 хв8
Заливні пироги — це просто подарунок для господині. Не потрібно довго возитися з тістом, а начинку вибираєш за настроєм. Мій улюблений, звичайно, пиріг з фаршем. Рубана свіжа зелень...
60 хв8
Співчуваю тим жінкам, які намагаються тримати себе у формі, при цьому готуючи чоловікові і дітям всякі смаколики. Я теж страждаю від цього. Іноді так складно встояти перед спокусою...
40 хв6
Осетинські пироги більше нагадують коржик і мають приємну особливість-тонке тісто і велика кількість начинки в ньому. Раніше ці пироги вважалися священними, їх готували тільки на релігійні свята.