Заливний пиріг з фаршем і зеленню

Заливні пироги — це просто подарунок для господині. Не потрібно довго возитися з тістом, а начинку вибираєш за настроєм. Мій улюблений, звичайно, пиріг з фаршем. Рубана свіжа зелень привносить у смак непередавані нотки.

Для приготування заливного пирога з м’ясом я використовую різний фарш. Іноді суміш яловичини і свинини, іноді курку. Повірте, з будь-яким наповнювачем випічка вийде вдалою. Свою роль тут грає м’яке і ніжне тісто на сметані. Ділюся рецептом!

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
60 хвДрук
  • Спершу приготуємо начинку. Наріжте цибулю кубиками і злегка обсмажте на розігрітій з олією сковороді. Додайте фарш і перемішайте. Приправте інгредієнти приправами і посоліть. Обсмажуйте до готовності.
  • Поки остигає начинка, займемося тістом. Змішайте яйця, 0,5 ч. л. солі і цукор. Додайте сметану 20 % і молоко, перемішайте до однорідності. Просійте борошно з розпушувачем і замісіть тісто.
  • Наріжте зелену цибулю, кріп і петрушку, додайте зелень в остиглий фарш і перемішайте.
  • Залийте частину тіста на дно форми для випікання. Викладіть готову начинку і залийте другою половиною тіста. Випікайте 40-45 хвилин при 180 °С.

Пиріг з фаршем і зеленню не соромно і на святковий стіл поставити. Я часто готую його в якості їстівного презенту, коли йду в гості. Дивно, але випічка залишається смачною навіть в холодному вигляді! А які начинки для пирогів любите ви?

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь