Тонкі пироги з м’ясом

Осетинські пироги більше нагадують коржик і мають приємну особливість-тонке тісто і велика кількість начинки в ньому. Раніше ці пироги вважалися священними, їх готували тільки на релігійні свята. Але, як це буває з багатьма особливо смачними стравами, тонкі пироги прижилися в повсякденній кухні.

Випічка, рецептом якої ми поділимося з вами сьогодні, пройшла довгий шлях! Тепер ви можете приготувати тонкий пиріг в два рахунки. А печеться він всього за 10 хвилин.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
40 хвДрук
  • Просійте борошно і змішайте її з дріжджами і сіллю. Потім додайте 50 г розтопленого вершкового масла і замісіть м’яке еластичне тісто. Накрийте його рушником або плівкою і залиште відпочити на годину.
  • Тим часом приготуйте начинку. Розтопіть 50 г вершкового масла на сковороді і обсмажте на ньому фарш. Посоліть, поперчіть за смаком і додайте нарізану цибулю.
  • Коли фарш охолоне, змішайте його з натертим сиром. Начинка готова!
  • Тісто розділіть на дві частини і розкачайте в два тонких кола. Розподіліть по ним начинку порівну.
  • Потім защипніть тісто зверху, формуючи складочки, як на фото.
  • Покладіть пироги на деко швом вниз, притисніть їх, щоб вийшли два коржі діаметром 20 см. змастіть жовтком і випікайте в духовці 10 хвилин при 250 градусах.

Тонкий пиріг з м’ясом може стати ситною вечерею або закускою до супу. Складно уявити застілля, за яким він буде недоречний. В осетинський пиріг обов’язково йде сир, але ви можете експериментувати з начинками: додайте зелень, варені яйця або рибу. Збережіть цей рецепт на той випадок, якщо вам захочеться домашньої випічки без зайвої мороки.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь