Рецепти пирогів з м’ясом
Пиріг з м’ясом – виріб з тіста з начинкою із сирого, вареного, смаженого м’яса.
Як і інші пироги з м’ясом, можуть бути відкритими, закритими, заливними, насипними, плетеними; дріжджовими, листковими, прісними, заварними. Начинку в них можна додавати нарізаним на шматочки або прокрученим фарш всередину, на поверхню або під плетінку.
Як приготувати пиріг з м’ясом
Найчастіше домашні пироги готуються в духовці на деко. Це зручно ще й тому, що не потрібно шукати спеціальну форму. Смачна та проста ця випічка виходить у мультиварці. За деякого досвіду вона чудово приготується на сковороді і дуже швидко в мікрохвильовій печі.
Багато господинь люблять поєднувати м’ясопродукти з овочами та крупами, серед часто використовуваних: цибуля, рис, картопля, гриби, морква, капуста. Цікаві поєднання на кшталт гарбуза чи ананасу, сиру чи солоних огірків, ківі чи граната. З незвичних приправ, що додаються при термічній обробці, можна виділити коньяк, гірчицю, пиво, солодке газування, цукор або мед.
Це самодостатня страва, яка подається окремо від інших. Можна скрасити його легким овочевим салатом чи другою закускою. Найкращий напій – щось гаряче на кшталт чаю чи кави. Ідеальне рішення для повноцінного перекушування на роботі або в дорозі.
Корисна хитрість: готувати про запас з наступною заморозкою. Запекти, остудити, нарізати на порційні шматки, скласти у вакуумні пакетики і відправити в морозилку. Після перед подачею пиріг достатньо розігріти.
Різновиди рецептів: кулеб’яки, татарські білиш, кубете і губадія, англійський пастуший, осетинський, французький тарт і киш, американський пай і пот-пай, арабський лахмаджун. Італійська піца та знаменита яловичина Веллінгтон – теж свого роду м’ясний пиріг.