Заливний пиріг на кефірі з фаршем

Не втомлююся повторювати, що заливний пиріг — найкраще, що могли придумати господині для інших господинь. Ніякої метушні з тестом, проста начинка, а на виході виходить смачне і цікаве частування. А яке роздолля для фантазії!

Останнім часом я частенько готую заливний пиріг на кефірі. В якості наповнення вибираю різний фарш, залежить від настрою. І з курятиною, і з індичкою, і з яловичиною виходить смачно. А часточки помідорів роблять випічку симпатичною і надають нові нотки смаку.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
1 год 5 хвДрук
  • Очистіть і наріжте цибулю кубиками, обсмажте її в соняшниковій олії на середньому вогні 2 хвилини. Додайте фарш, 0,5 ч. л. солі, перемішайте і готуйте ще 7 хвилин.
  • Змішайте яйця з сіллю і цукром, що залишилися. Влийте кефір, всипте борошно і соду, добре перемішайте. Потім додайте соняшникову олію і знову перемішайте.
  • Змастіть форму для випікання маслом, вилийте половину тіста. Рівномірно розподіліть м’ясну начинку, залийте тістом, що залишилося. Зверху викладіть часточки помідорів і відправте випікатися при 180 °С на 40-45 хвилин.

Заливний пиріг з фаршем виходить вдалим кожен раз. Завдяки кефіру тісто набуває особливого смаку, легкість і м’якість. Подаю частування і в будні, і на вихідних, і навіть у свята. А які пироги любите ви? Діліться найкращими рецептами!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь