Рецепти пиріжків з вишнею
Проста десертна випічка з різного тіста з ягідною начинкою з вишень.
Як зробити пиріжки з вишнями
Вишню для приготування пиріжків з нею промивають, відкидають на сито, дають стекти воді. Обов’язково слід видалити з ягід вишні кісточки будь-яким зручним способом. По суті, очищена від кісточок таким чином ягода, вже являє собою готову начинку для пиріжків. Щоб ягоди занадто рано не дали сік, цукор додається до ягідної начинки безпосередньо в кожен пиріжок перед його зліплюванням з тіста.
Тісто для пиріжків з вишнею підійде різне. Пиріжки з вишнею з дріжджового тіста можна випікати на сковороді, у фритюрі, в духовій шафі. Пиріжки з вишневою начинкою з листкового тіста, листкового дріжджового, пісочного і сметанного випікають виключно в духовці.
Перед обробленням пиріжків тісто поділяють на порції, кожна з яких розкочується тонким шаром. У центр кладуть ягоди вишні, посипають цукром, закріплюють тісто по краях. Викладають на деко, змащене маслом або лист пергаменту швом вниз. Потім випікають вироби, змастивши їх попередньо збитим яйцем, якщо пиріжки готуються в духовці, до золотистого вигляду.
Вишневу начинку для пиріжків можна готувати із заморожених ягід вишні. Якщо пиріжки з вишнею і цукром здадуться занадто соковитими, до начинки можна додавати трохи крохмалю.