Повітряні вишневі пиріжки на здобному тісті без яєць

Пиріжки на м’якому здобному тісті виходять просто приголомшливими. Тісто хоч і без яєць, але зовсім не пісне і не несмачне. Тонка легка скоринка, м’яке повітряне тісто і багато соковитої кисло-солодкої начинки, яка не тече. Додатково зверху пиріжки посипані цукровою штрейзельною крихтою, що додає випічці свою родзинку.

Тісто готується просто, з ним дуже легко працювати – це особливо актуально для новачків у випічці. Ванілін в начинці можна замінити на корицю або мускатний горіх – буде трохи інший смак. Якщо крихта у вас залишиться, її спокійно можна зберігати в холодильнику.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
1 год 55 хвДрук
  • До теплого молока додайте дріжджі і буквально пару ложок цукру від загальної кількості. Розмішайте і залиште настоятися протягом 10-15 хвилин, щоб дріжджі почали діяти.
  • Масло розтопіть в мікрохвильовці і дайте йому охолонути.
  • Якщо дріжджі почали діяти, на поверхні утворюється пінка. Вилийте їх в комбайн або в ту ємність, де будете замішувати тісто. Туди ж вилийте вершкове масло, цукор, що залишився, сіль і приблизно 2/3 просіяного борошна.
  • Замішуйте тісто на мінімальних обертах, поступово додаючи борошно, що залишилося.
  • Готове тісто має бути м’яким, еластичним і не повинно липнути до рук. Оформіть його в кулю і покладіть в ємність, прикривши харчовою плівкою.
  • Залиште тісто в теплі на 1.5 години – воно повинно стати більше вдвічі.
  • Тепер можна зайнятися крихтою. До борошна додайте цукор, ванілін, змішайте.
  • Потім порубати кубиками заморожене вершкове масло і додайте його до цукрової суміші. Перетріть руками в крихту і відправте в холодильник.
  • Тепер беріться за начинку. Вишню потрібно заздалегідь відкинути на сито, щоб сік стік.
  • Вишню покладіть в каструлю з товстим дном. Налийте трохи соку. Додайте цукор, крохмаль, ванілін і трошки перемішайте.
  • Поставте каструлю на плиту і на середньому вогні, постійно перемішуючи, доведіть до загустіння. Зніміть масу з вогню і дайте їй охолонути
  • Тісто, що підійшло обомніть і поділіть на 10 частин, кожна повинна бути вагою по 50-55 грам.
  • Округліть кожен шматок тіста, злегка обвалявши в Кумі. Накрийте харчовою плівкою, щоб кульки не заветрились. Залиште трохи постояти.
  • Візьміть кульку тіста і розкачайте його в овал. По центру викладіть начинку-потрібно приблизно 2.5-3 чайні ложки. Зберіть тісто, скріпивши краї. Слідкуйте, щоб сік не потрапив в стик, інакше він може розійтися.
  • Покладіть майбутній пиріжок на застелене пекарським папером деко швом вниз. Повторіть з усіма заготовками.
  • Накрийте майбутні пиріжки чистим рушником і залиште на 20-25 хвилин.
  • Змастіть збитим яєчним жовтком. Потім присипте крихтою і відправте в духовку на 30-35 хвилин при температурі 170 градусів.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь