Смажені пиріжки на кефірі з замороженою вишнею

Смажені пиріжки на кефірі з замороженою вишнею

Це дуже простий рецепт тіста, в якому навіть немає дріжджів. Готується воно досить легко і швидко. При цьому пиріжки з вишнею виходять дуже повітряними, ніжними, з апетитною хрусткою скоринкою, м’якою внутрішньою частиною тіста і соковитою кисло-солодкою начинкою.

Додатково візьміть борошно для замісу тіста. Вишня в рецепті вказана вже без кісточок, і розморозити її краще заздалегідь. Не ліпіть відразу все пиріжки – краще сформуйте стільки, скільки поміститися на сковороді, так як вишня може потекти.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
1 год 10 хвДрук
  • У глибоку миску налийте кефір кімнатної температури. Додайте соду і перемішайте.
  • Потім додайте сіль і цукор і знову розмішайте. Вбийте яйця і перемішайте за допомогою віночка.
  • Влийте рослинну олію. Розмішайте. Потім в кілька етапів просійте борошно, вимішуючи тісто.
  • Замісіть щільне, але м’яке тісто руками – вимішувати потрібно хвилин 5. накрийте і залиште на півгодини.
  • Вишню потрібно розморозити і дати стекти соку. Для цього потримайте її в ситі.
  • Коли тісто постоїть, присипте стіл борошном, розділіть тісто навпіл. Одну частину приберіть назад в миску, накривши плівкою. З другої частини скачайте ковбаску.
  • Ковбаску наріжте приблизно однаковими шматками.
  • Візьміть шматочок і розкачайте його в коржик. На центр викладіть начинку, присипте цукром.
  • Скріпіть кінці, переверніть пиріжок, поклавши вниз шовчиком. Злегка притисніть. Повторіть з усіма заготовками.
  • У сковороду налийте рослинну олію і гарненько прогрійте.
  • Викладіть в неї пиріжки і обсмажуйте до рум’яності з усіх боків на невеликому вогні.
  • Готові пиріжки викладіть на паперові серветки, щоб дати надлишкам олії стекти.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь