Пишні пиріжки з вишнею на дріжджовому тісті в духовці

иріжки з вишнею на дріжджовому тісті в духовці

Дуже м’які ароматні пиріжки з соковитою, в міру густою начинкою. Пиріжки з вишнею з дріжджового тіста виходять повітряні, як хмарка. Солодке тісто ідеально гармонує зі злегка кислуватою начинкою, а завдяки змазуванню заготовки жовтком пиріжки виходять ще й дуже рум’яними.

По можливості начинку краще готувати заздалегідь, так як її потрібно буде ще остудити, а це досить довго. У рецепті також дано пораду, як швидко дати піднятися тісту, але ви можете використовувати і будь-який інший спосіб. Всі продукти, за винятком молока, повинні бути кімнатної температури. А ось молоко беріть тепле, але не гаряче.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
2 год 0 хвДрук
  • У глибоку ємність налийте тепле молоко. Додайте дріжджі, 2 чайні ложки цукру, ванільний цукор, 4-6 столових ложок просіяного борошна і добре все розмішайте за допомогою віночка.
  • Залиште в сторону постояти, щоб дріжджі активувалися.
  • Відокремте 2 жовтки від білків і відставте в сторону, щоб змастити ними пиріжки перед випічкою.
  • Білки з’єднайте з іншими яйцями. Додайте сіль і весь цукор, м’яке вершкове масло, рослинну олію. Останньої буквально 2 ложечки залиште для замісу тіста. Все гарненько розмішайте.
  • З’єднайте яєчну масу з дріжджовий масою. Розмішайте віночком.
  • Додайте більшу частину просіяного борошна і замісіть тісто. При необхідності досипати борошно далі.
  • Готове тісто оформіть в кулю і змастіть рослинною олією. Їм же змастіть пакет, куди покладіть тісто.
  • Перекладіть тісто в пакет. Слідкуйте, щоб він не пропускав воду.
  • Налийте в каструлю теплої води і покладіть в неї пакет з тістом на 40 хвилин.
  • Поки тісто піднімається, треба зайнятися начинкою, хоча можна це зробити і заздалегідь.
  • Змішайте цукор з крохмалем. На плиту поставте сковороду і покладіть в неї підготовлену чисту вишню.
  • Посипте цукром, і перемішайте. Уваривайте помішуючи. Коли помітите, що Вишнева маса закипає, дайте їй покипіти буквально хвилинку. Остудіть начинку.
  • Поверхню столу змастіть рослинною олією і поділіть готове тісто на порційні шматочки.
  • Заготівельники пиріжків оформіть в кульки і покладіть на стіл, змастіть олією. Прикрийте плівкою.
  • Потім візьміть першу кульку, розкачайте в коржик. На центр покладіть начинку і скріпіть краї посередині.
  • Потім від краю до центру защипніть краєчки, а потім обкатайте пиріжок, надавши йому потрібну форму.
  • Покладіть майбутній пиріжок на застелене пекарським папером деко швом вниз. Повторіть з іншими заготовками.
  • Коли деко буде наповнений, дайте майбутнім пиріжкам постояти ще 30 хвилин, щоб знову піднятися.
  • Змастіть пиріжки збитими жовтками.
  • Випікайте пиріжки з вишнею при температурі 180 градусів приблизно 20 хвилин.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь