Яблучний баварський торт від Ольги Матвій

Чудові коржики із соковитою яблучною начинкою та ніжний крем — чудове поєднання! Саме таким приголомшливим комбо порадувала своїх передплатників талановита Ольга Матвій. У своєму кулінарному блозі вона поділилася рецептом надзвичайно смачного десерту, який хочеться готувати восени регулярно. Яблучний баварський торт із найніжнішим заварним кремом не залишає іншого вибору!

Солодкі фрукти, що нагадують мармелад, заховані за коржами, що тануть у роті, — головна особливість цього десерту. Вони дарують незрівнянний яблучний аромат, який здатний звести з розуму будь-кого.

Як приготувати яблучний баварський торт: важливий нюанс

Щоб це солодке блюдо було вище всяких похвал, необхідно зробити смачний заварний крем. Він повинен вийти однорідним. Потрібно стежити, щоб крем не підхопився та не пригорів до сковороди. Якщо ви побачите, що утворилися грудочки, візьміть сито. А потім перетріть через нього крем.

Інгредієнти
Порції: +9
Кроки
1 год 20 хвДрук
  • На дно каструлі з товстими стінками вливаємо воду. Ретельно миємо яблука. Видаляємо серцевину. Нарізаємо їх тонкими платівками.
  • Відправляємо яблука в каструлю, всипаємо 3 ст. л. цукру. Накриваємо кришкою, відправляємо на вогонь. Доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до мінімального і залишаємо нудитися протягом 15 хвилин. Даємо охолонути.
  • Готуємо крем. Збиваємо яйця з цукром, що залишився. Всипаємо 2 ст. л. пшеничного борошна та перемішуємо. Поступово вводимо молоко, добре все збиваємо.
  • Отриману суміш вливаємо на сковороду або сотейник з товстим дном. Додаємо ваніль. Варимо крем до загусання, постійно помішуючи віночком. Забираємо з плити і даємо охолонути.
  • Збиваємо 200 г розм’якшеного вершкового масла. Вводимо його в повністю остиглий крем, постійно помішуючи.
  • Перетираємо в крихту 390 г пшеничного борошна з 200 г вершкового масла. Додаємо сметану та соду, гашену оцтом 9%. Замішуємо однорідне тісто. Накриваємо плівкою та залишаємо на 10 хвилин.
  • Знову вимішуємо тісто. Ділимо його на 9 частин, кожну з яких розкочуємо в тонкий прямокутник. Викладаємо на одну половину яблука, забираючи зайву вологу. Накриваємо другою частиною і защипуємо краї.
  • Викладаємо заготовки на лист, застелений пергаментом. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. Даємо їм охолонути.
  • Холодні коржики з начинкою викладаємо шарами на блюдо, рясно промазуючи кремом. Також змащуємо боки торта. Відправляємо в холодильник на 3 години.
  • Підсушуємо горіхи на сковороді. Подрібнюємо їх у крихту. Присипаємо торт горіхами.

Апетитний баварський десерт готовий! Безумовно, ви можете його прикрасити як тільки душа забажає. Але Ольга Матвій рекомендує використовувати для цього подрібнені волоські горіхи. На її думку, яблука та горіхи — найсмачніша комбінація.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь