Долму готують з молодого виноградного листя. Її можна запекти, тушкувати або приготувати на пару. У цьому рецепті долма буде тушкована в сметані і вийде дуже ніжною.
Інгредієнти
Порції: –+
- Фарш м’ясний ½ кг.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сіль за смаком
- Спеції для м’яса за смаком
- Листя винограду мариновані 200 гр.
- Масло вершкове 4 ст. л.
- Сметана 30% 3 ст. л.
Кроки
- Виноградне листя необхідно промити водою.
- Фарш змішайте з подрібненою цибулею, посоліть і приправте начинку за смаком.
- Листя винограду розкладіть на рівній поверхні.
- На кожен лист покладіть начинку.
- Згорніть щільні рулетики.
- Каструлю змастіть вершковим маслом і викладіть в не долму. У каструлю влийте воду, посоліть і приправте за смаком, накрийте долму тарілкою, щоб вона не спливла.
- Коли вода закипить, зменшіть вогонь, тушкуйте півгодини, потім додайте сметану і готуйте ще 30 хвилин.
Подавайте долму в гарячому вигляді.