Шоколадний лікер не так вже й складно приготувати в домашніх умовах. Зате як виходить смачно! Ви знаєте з чого він приготований і можете похвалитися перед друзями власним приготуванням
Інгредієнти
Порції: –+
- Шоколад темний 100 гр.
- Горілка (40-50%) ¾ л.
- Цукор-пісок 250 гр.
- Молоко коров’яче 250 мл.
- Вода 150 мл.
- Ванілін 1 пакетик
Кроки
- Темний шоколад натерти на дрібній тертці, пересипати в банку. Залити шоколад горілкою (або спиртом). Додати пакетик ваніліну. Закрити кришкою, збовтати. Прибрати в темне місце (температура кімнатна) на 1 тиждень. Періодично струшуйте рідину (кілька разів на день).
- Через тиждень, коли будете готові до продовження готування зробіть сироп. Змішайте молоко, цукор, воду в каструльці. Поставте каструлю на слабкий вогонь і помішуючи, нагрівайте рідину. Грійте до повного розчинення цукру.
- Остудіть молочний сироп. Нехай він залишиться злегка теплим (не гарячим). Потім змішайте з шоколадною настоянкою. Через те що сироп теплий, шоколад розчиниться. Настоянка вийде тягучою і однорідною.
- Знову закрийте банку кришкою і збовтайте. Наполягайте лікер 2-3 тижні в темному місці. Потім процідіть напій і знову приберіть на 1 тиждень в темне місце.
- Розлийте лікер по пляшках. Перед вживанням потрібно збовтати і можна вживати. Зберігається шоколадний лікер в темному місці до 1 року.