Як приготувати домашній шоколадний лікер

Домашній шоколадний лікер

Шоколадний лікер не так вже й складно приготувати в домашніх умовах. Зате як виходить смачно! Ви знаєте з чого він приготований і можете похвалитися перед друзями власним приготуванням

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
10 год 0 хвДрук
  • Темний шоколад натерти на дрібній тертці, пересипати в банку. Залити шоколад горілкою (або спиртом). Додати пакетик ваніліну. Закрити кришкою, збовтати. Прибрати в темне місце (температура кімнатна) на 1 тиждень. Періодично струшуйте рідину (кілька разів на день).
  • Через тиждень, коли будете готові до продовження готування зробіть сироп. Змішайте молоко, цукор, воду в каструльці. Поставте каструлю на слабкий вогонь і помішуючи, нагрівайте рідину. Грійте до повного розчинення цукру.
  • Остудіть молочний сироп. Нехай він залишиться злегка теплим (не гарячим). Потім змішайте з шоколадною настоянкою. Через те що сироп теплий, шоколад розчиниться. Настоянка вийде тягучою і однорідною.
  • Знову закрийте банку кришкою і збовтайте. Наполягайте лікер 2-3 тижні в темному місці. Потім процідіть напій і знову приберіть на 1 тиждень в темне місце.
  • Розлийте лікер по пляшках. Перед вживанням потрібно збовтати і можна вживати. Зберігається шоколадний лікер в темному місці до 1 року.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь