Дуже проста, але в той же час дуже смачна страва. Курячий холодець можна приготувати як на свято, так і просто на вечерю. Така закуска припаде до душі і дорослим, і навіть дітям. Обов’язково спробуйте приготувати холодець по нашому рецепту.
Інгредієнти
Порції: –+
- Курка на кістці 1 кг.
- Часник 2 зубці
- Морква ½ шт.
- Цибуля ріпчаста ½ шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Лавровий лист 2 шт.
- Перець чорний горошок 3 шт.
Кроки
- Як слід, промийте м’ясо курки і покладіть в каструлю з 1,5-2 літрами холодної води. Дочекайтеся, поки вода закипить на сильному вогні. В процесі закипання на поверхні води з’явиться багато піни, обов’язково зніміть її. В іншому випадку у вас не вийде домогтися кристально чистого і прозорого бульйону.
- Зменшіть вогонь практично до мінімуму, прикрийте каструлю кришкою і дайте курці проваритися протягом 3 годин. Поки м’ясо готується, очистіть від шкірки половину моркви і від лушпиння половину ріпчастої цибулі. Промийте овочі і по закінченню 3 годин додайте їх в каструлю до курки. Туди ж відправте очищені зубчики часнику і кілька пучок солі. Проваріть овочі до готовності (приблизно 30-40 хвилин).
- Ближче до кінця варіння додайте 1-2 лаврових листки і 2-3 горошини чорного перцю.
- Коли всі інгредієнти будуть готові, зніміть каструлю з вогню і акуратно, щоб не обпектися, дістаньте з бульйону курку. Після того, як вона охолоне, відокремте м’ясо від кісток і наріжте його невеликим кубиком.
- Бульйон потрібно процідити через марлю, складену в кілька шарів.
- Ріпчаста цибуля нам більше не знадобиться, а ось моркву можна використовувати для прикраси. Для цього наріжте її на тонкі кружечки.
- Перекладіть нарізану курку в форму з бортиками, а потім вилийте туди бульйон (якщо вирішили використовувати моркву, то на цьому етапі її потрібно додати до м’яса з бульйоном). Накрийте форму харчовою плівкою і приберіть в холодильник на 4-6 годин до повного застигання.
Приємного вам апетиту!