Класичний рецепт панакоти з додаванням соусу з полуниці – дивовижний. Полуниця освіжає смак ласощів і надає йому надзвичайно красивий вигляд. Якщо вам раптом захотілося солоденького, але не хочеться важких борошняних виробів, обов’язково спробуйте приготувати цей десерт.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вершки 33% 300 мл.
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Ваніль 1 стручок
- Желатин порошковий 7 гр.
- Цукрова пудра 3 ст. л.
- Полуниця 150 гр.
Кроки
- Заздалегідь доводимо до кипіння невелику кількість води і охолоджуємо її. Висипаємо в глибоку ємність желатин і заливаємо його водою. Ми залишаємо желатин на деякий час, щоб він збільшився в розмірі. Наливаємо гарячу воду в тарілку трохи більше тієї, в якій набухає желатин. Опускаємо ємність з желатином в гарячу воду. Помішуємо його до повного розчинення. Якщо в інструкції на упаковці описані інші рекомендації, дотримуйтесь їх.
- В окрему каструльку вливаємо вершки і додаємо до них цукор. Розрізаємо стручок ванілі і за допомогою ножа позбавляємо його від насіння. Насіння викладаємо в вершки разом зі стручком. Ставимо каструлю на плиту і додаємо вогонь. Коли суміш почне закипати, прибираємо вогонь і відразу переставляємо каструлю на підставку для гарячого. Проціджуємо настій в іншу ємність через сито.
- Охолоджуємо масу. Поступово вливаємо в неї желатин і енергійно перемішуємо, щоб не утворювалися грудочки. Переливаємо суміш в заздалегідь підготовлені формочки. Ставимо їх в холодильник, щоб десерт застиг.
- Розморожену або свіжу полуницю, промиваємо і даємо їй обсохнути. Потім поміщаємо в чашу блендера, всипаємо цукрову пудру і перетираємо до стану пюре. Якщо ягоди не дуже солодкі, додаємо більше підсолоджувача.
- Готовий десерт залишаємо в формочках або викладаємо на тарілки. Заливаємо панакоту полуничним соусом. При бажанні прикрашаємо листочками м’яти.