Смачний, вітамінний компот, який буде радувати вас і ваших близьких холодною зимою. Його аромат нагадає вам про тепле літо, коли ягоди були в самому соку. Варити такий компот легко, а зберігати можна навіть при кімнатній температурі.
Бажано для консервації відібрати щільну і стиглу малину. Якщо ягода своя, і ви точно знаєте, що її ні чим не обробляли, малину можна не мити. Якщо такої впевненості немає, акуратно промийте. Кількість інгредієнтів вказано з розрахунку на трилітрову банку.
Інгредієнти
Порції: –+
- Малина 400 гр.
- Цукор-пісок 200 гр.
- Вода 2.6 л.
Кроки
- Переберіть малину – потрібно викинути хвостики, сміття і зіпсовані плоди.
- Тепер переходите до стерилізації банок будь-яким звичним способом.
- Поки банка гаряча, помістіть в неї ягоди.
- Далі займіться сиропом. У каструлю влийте воду, дочекайтеся, коли вона закипить.
- Додайте у воду цукор, розмішайте і варіть пару хвилин, щоб цукор повністю розчинився.
- Киплячим сиропом наповніть банку до верху, закрийте простерилізованою кришкою.
- Поставте банку з компотом у велику каструлю, дно якої вистелено бавовняною серветкою. Заповніть водою.
- Дочекайтеся, коли вода почне гарненько кипіти, і поставте вогонь на середній. Стерилізують ще 10 хвилин.
- Потім закатати банки стерилізованими кришками. Переверніть вгору денцем і укрийте чимось теплим.
- Через 10-12 годин можна перевернути банки назад і відправити в місце постійного зберігання.