Як приготувати компот з малини на зиму в банках

компот з малини на зиму в банках

Смачний, вітамінний компот, який буде радувати вас і ваших близьких холодною зимою. Його аромат нагадає вам про тепле літо, коли ягоди були в самому соку. Варити такий компот легко, а зберігати можна навіть при кімнатній температурі.

Бажано для консервації відібрати щільну і стиглу малину. Якщо ягода своя, і ви точно знаєте, що її ні чим не обробляли, малину можна не мити. Якщо такої впевненості немає, акуратно промийте. Кількість інгредієнтів вказано з розрахунку на трилітрову банку.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
55 хвДрук
  • Переберіть малину – потрібно викинути хвостики, сміття і зіпсовані плоди.
  • Тепер переходите до стерилізації банок будь-яким звичним способом.
  • Поки банка гаряча, помістіть в неї ягоди.
  • Далі займіться сиропом. У каструлю влийте воду, дочекайтеся, коли вона закипить.
  • Додайте у воду цукор, розмішайте і варіть пару хвилин, щоб цукор повністю розчинився.
  • Киплячим сиропом наповніть банку до верху, закрийте простерилізованою кришкою.
  • Поставте банку з компотом у велику каструлю, дно якої вистелено бавовняною серветкою. Заповніть водою.
  • Дочекайтеся, коли вода почне гарненько кипіти, і поставте вогонь на середній. Стерилізують ще 10 хвилин.
  • Потім закатати банки стерилізованими кришками. Переверніть вгору денцем і укрийте чимось теплим.
  • Через 10-12 годин можна перевернути банки назад і відправити в місце постійного зберігання.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь