Пропонуємо досить швидкий і абсолютно простий рецепт нагетсів, які виходять такими ж смачними, як в Макдональдсі. Очевидна перевага домашніх нагетсів в тому, що ви самі можете повністю контролювати склад страви, і її якість ніколи не викличе сумнівів. Особливо це важливо, якщо в сім’ї є діти. Щоб не перевантажувати шлунок, подавати нагетси найкраще з легким овочевим гарніром і домашнім томатним соусом – це смачно і корисно.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряче філе 2 шт.
- Куряче яйце 3 шт.
- Борошно пшеничне ½ ст.
- Сухарі панірувальні 1 ст.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія для обсмажування
Кроки
- Філе курячої грудки обсушуємо паперовим рушником, зрізаємо всі плівки і жилки, якщо вони є. Потім нарізаємо м’ясо невеликими тонкими шматочками поперек волокон.
- Складаємо шматочки філе в миску, посипаємо їх сіллю і чорним меленим перцем за смаком і перемішуємо руками. Ми залишаємо на п’ять-десять хвилин при кімнатній температурі, щоб філе трохи промаринувалося.
- Поки філе маринується, в одну миску розбиваємо яйця, додаємо до них трохи солі і гарненько збовтуємо виделкою до однорідного стану. У другу миску висипаємо борошно, в третю – панірувальні сухарі.
- Кожен шматочок курячого філе спочатку обвалюють з усіх боків в борошні, потім занурюємо в яєчну масу, після чого гарненько обсипаємо панірувальними сухарями. Надлишок сухарів струшуємо, щоб крихти потім не пригорали в олії. Таким чином обробляємо всі шматочки грудки.
- У сковороді розігріваємо рослинну олію без запаху в такій кількості, щоб вона покривала дно посуду шаром в один сантиметр. Підготовлені нагетси укладаємо в уже гарячу олію і обсмажуємо по дві-три хвилини з кожного боку до рум’яної скоринки.
Готові гарячі нагетси перекладаємо з сковорідки з олією на паперовий рушник, щоб позбутися від зайвого жиру. Потім переносимо шматочки на сервірувальну тарілку і подаємо до столу. Відмінним гарніром послужить салат зі свіжих овочів і домашній кетчуп.