Як приготувати лазанью з фаршем у мультиварці

Як приготувати лазанью з фаршем у мультиварці – питання, яке спершу може застати зненацька. Проте воно вирішується елементарно. Якщо немає плити, це чудовий спосіб порадувати близьких улюбленою стравою. Є деякі нюанси, але все можна вирішити. Докласти зусиль доведеться, але це того варте.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
2 год 55 хвДрук
  • Очистивши цибулину і подрібнивши, відправляємо в чашу приладу і смажимо на олії, увімкнувши функцію “Смаження”.
  • До прозорої цибулі вивантажуємо фарш і розбиваємо грудочки лопаткою. Коли фарш побіліє, присмачуємо томатною пастою. Перемішавши, томимо 15 хвилин. Присмачуємо приправами. Розмішавши, перекладаємо м’ясну начинку в миску.
  • Протерши або обмивши чашу, розтоплюємо вершкове масло. Всипаємо борошно і смажимо помішуючи. Потроху виливаємо молоко та розмішуємо до однорідності. Доливаємо все молоко, постійно помішуючи.
  • Приправляємо мускатним горіхом та давленим часником. Даємо загуснути. Відключаємо прилад і виливаємо бешамель у холодну миску, щоб припинити загусання.
  • У чашу наливаємо фільтровану воду. Активуємо програму “Пар”. Даємо воді скипіти і варимо листи лазаньї порціями. переміщуємо на тарілку. Важливо не переварити вироби. Коли всі листи зваряться, виливаємо воду. Застилаємо чашу фольгою, промазуємо білим соусом. Кладемо лист лазаньї.
  • М’ясну начинку укладаємо рівним шаром.
  • Присипавши тертим сиром, повторюємо черговість інгредієнтів. Просочуємо заключний лист лазаньї білим соусом. Засипаємо сиром.
  • Вільні краї фольги загортаємо так, щоб вони не торкалися сиру, закриваємо прилад. Перемикаємо пристрій у режим “Випічка”, активуємо таймер на 45 хвилин.

Готову страву акуратно дістаємо та ріжемо порційно. Сервіруємо та прикрашаємо на свій розсуд. Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
Залишити відповідь