Як приготувати лазанью з фаршем у мультиварці – питання, яке спершу може застати зненацька. Проте воно вирішується елементарно. Якщо немає плити, це чудовий спосіб порадувати близьких улюбленою стравою. Є деякі нюанси, але все можна вирішити. Докласти зусиль доведеться, але це того варте.
Інгредієнти
Порції: –+
- Листи для лазаньї 125 гр.
- Фарш м’ясний 400 гр.
- Молоко коров’яче 250 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Борошно пшеничне 2 ст. л.
- Масло вершкове 50 гр.
- Часник 2 зубці
- Горіх мускатний щіпка
- Твердий сир 120 гр.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Спеції та Приправи за смаком
- Рослинна олія для смаження
Кроки
- Очистивши цибулину і подрібнивши, відправляємо в чашу приладу і смажимо на олії, увімкнувши функцію “Смаження”.
- До прозорої цибулі вивантажуємо фарш і розбиваємо грудочки лопаткою. Коли фарш побіліє, присмачуємо томатною пастою. Перемішавши, томимо 15 хвилин. Присмачуємо приправами. Розмішавши, перекладаємо м’ясну начинку в миску.
- Протерши або обмивши чашу, розтоплюємо вершкове масло. Всипаємо борошно і смажимо помішуючи. Потроху виливаємо молоко та розмішуємо до однорідності. Доливаємо все молоко, постійно помішуючи.
- Приправляємо мускатним горіхом та давленим часником. Даємо загуснути. Відключаємо прилад і виливаємо бешамель у холодну миску, щоб припинити загусання.
- У чашу наливаємо фільтровану воду. Активуємо програму “Пар”. Даємо воді скипіти і варимо листи лазаньї порціями. переміщуємо на тарілку. Важливо не переварити вироби. Коли всі листи зваряться, виливаємо воду. Застилаємо чашу фольгою, промазуємо білим соусом. Кладемо лист лазаньї.
- М’ясну начинку укладаємо рівним шаром.
- Присипавши тертим сиром, повторюємо черговість інгредієнтів. Просочуємо заключний лист лазаньї білим соусом. Засипаємо сиром.
- Вільні краї фольги загортаємо так, щоб вони не торкалися сиру, закриваємо прилад. Перемикаємо пристрій у режим “Випічка”, активуємо таймер на 45 хвилин.
Готову страву акуратно дістаємо та ріжемо порційно. Сервіруємо та прикрашаємо на свій розсуд. Смачного!