Як приготувати лазанью з фаршем у мультиварці – питання, яке спершу може застати зненацька. Проте воно вирішується елементарно. Якщо немає плити, це чудовий спосіб порадувати близьких улюбленою стравою. Є деякі нюанси, але все можна вирішити. Докласти зусиль доведеться, але це того варте.
Інгредієнти
Порції: –+
- Листи для лазаньї 125 гр.
 - Фарш м’ясний 400 гр.
 - Молоко коров’яче 250 гр.
 - Цибуля ріпчаста 1 шт.
 - Борошно пшеничне 2 ст. л.
 - Масло вершкове 50 гр.
 - Часник 2 зубці
 - Горіх мускатний щіпка
 - Твердий сир 120 гр.
 - Томатна паста 2 ст. л.
 - Сіль за смаком
 - Спеції та Приправи за смаком
 - Рослинна олія для смаження
 
Кроки
- Очистивши цибулину і подрібнивши, відправляємо в чашу приладу і смажимо на олії, увімкнувши функцію “Смаження”.
 - До прозорої цибулі вивантажуємо фарш і розбиваємо грудочки лопаткою. Коли фарш побіліє, присмачуємо томатною пастою. Перемішавши, томимо 15 хвилин. Присмачуємо приправами. Розмішавши, перекладаємо м’ясну начинку в миску.
 - Протерши або обмивши чашу, розтоплюємо вершкове масло. Всипаємо борошно і смажимо помішуючи. Потроху виливаємо молоко та розмішуємо до однорідності. Доливаємо все молоко, постійно помішуючи.
 - Приправляємо мускатним горіхом та давленим часником. Даємо загуснути. Відключаємо прилад і виливаємо бешамель у холодну миску, щоб припинити загусання.
 - У чашу наливаємо фільтровану воду. Активуємо програму “Пар”. Даємо воді скипіти і варимо листи лазаньї порціями. переміщуємо на тарілку. Важливо не переварити вироби. Коли всі листи зваряться, виливаємо воду. Застилаємо чашу фольгою, промазуємо білим соусом. Кладемо лист лазаньї.
 - М’ясну начинку укладаємо рівним шаром.
 - Присипавши тертим сиром, повторюємо черговість інгредієнтів. Просочуємо заключний лист лазаньї білим соусом. Засипаємо сиром.
 - Вільні краї фольги загортаємо так, щоб вони не торкалися сиру, закриваємо прилад. Перемикаємо пристрій у режим “Випічка”, активуємо таймер на 45 хвилин.
 
Готову страву акуратно дістаємо та ріжемо порційно. Сервіруємо та прикрашаємо на свій розсуд. Смачного!






