На святковому столі незмінною популярністю користується печінковий торт, а в цьому рецепті вам пропонується альтернативне блюдо – салат з курячою печінкою і помідорами. До салату додамо варене яйце і обсмажену цибулю. Готуємо з відвареної печінки і формуємо салат пошарово.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряча печінка 200 гр.
- Помідор 200 гр.
- Куряче яйце 4 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Майонез столовий молочний за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Курячу печінку для салату очистіть від шматочків жиру і плівок. Потім її добре промийте холодною водою. Підготовлену печінку відваріть у воді без додавання солі протягом 10 хвилин.
- Очищену цибулину наріжте тонкими чверть кільцями. Потім обсмажте нарізану цибулю на розігрітій олії до рум’яності
- Помідори помийте і наріжте їх невеликими кубиками.
- Заздалегідь зварені круто яйця очистіть від шкаралупи, і наріжте поздовжніми шматочками у вигляді соломки.
- Для формування відразу візьміть красиве блюдо. Першим шаром покладіть на нього нарізану печінку.
- Потім печінку на свій смак посипте сіллю і чорним перцем і на неї нанесіть тонку майонезну сіточку.
- Поверх печінки покладіть шар обсмаженої цибулі.
- На цибулю рівним шаром покладіть нарізані яйця і їх покрийте майонезною сіточкою.
- Потім салат рівномірно посипте помідорними кубиками і поверх їх нанесіть красиву сіточку майонезу.
Салат з курячою печінкою і помідорами готовий. Можете ставити на святковий стіл.