Вся підготовка до Великодня супроводжується чудовим ароматом пишної випічки. Пропонуємо вам приготувати Олександрійське тісто на 1 літр молока. Воно замішується за технологією тривалого бродіння і добре піднімається.
Інгредієнти
Порції: –+
- Молоко коров’яче 1 л.
 - Цукор-пісок 1 кг.
 - Масло вершкове 500 гр.
 - Дріжджі пресовані 150 гр.
 - Куряче яйце 10 шт.
 - Борошно пшеничне 2.5 кг.
 - Сіль 1 ч. л.
 - Коньяк 2 ст. л.
 - Родзинки 200 гр.
 
Кроки
- Яйця збийте з цукром до однорідної маси. Додайте до них розм’якшене вершкове масло, перемішайте.
 - У тепле молоко розкришите дріжджі, змішайте з яєчною масою і залиште опару з теплому місці на 8-12 годин.
 - Після цього додайте в опару сіль, родзинки, коньяк і просіяне борошно. Замісити тісто.
 - Залиште тісто на 1-1, 5 години в теплому місці, щоб воно підросло.
 - Потім розкладіть тісто по формах, змазаним маслом. Форми з тістом залиште в теплому місці на півгодини, після цього можна переходити до випічки. Випікати паски слід при 180 градусах 30-40 хвилин.
 
Приємного апетиту!

