Вся підготовка до Великодня супроводжується чудовим ароматом пишної випічки. Пропонуємо вам приготувати Олександрійське тісто на 1 літр молока. Воно замішується за технологією тривалого бродіння і добре піднімається.
Інгредієнти
Порції: –+
- Молоко коров’яче 1 л.
- Цукор-пісок 1 кг.
- Масло вершкове 500 гр.
- Дріжджі пресовані 150 гр.
- Куряче яйце 10 шт.
- Борошно пшеничне 2.5 кг.
- Сіль 1 ч. л.
- Коньяк 2 ст. л.
- Родзинки 200 гр.
Кроки
- Яйця збийте з цукром до однорідної маси. Додайте до них розм’якшене вершкове масло, перемішайте.
- У тепле молоко розкришите дріжджі, змішайте з яєчною масою і залиште опару з теплому місці на 8-12 годин.
- Після цього додайте в опару сіль, родзинки, коньяк і просіяне борошно. Замісити тісто.
- Залиште тісто на 1-1, 5 години в теплому місці, щоб воно підросло.
- Потім розкладіть тісто по формах, змазаним маслом. Форми з тістом залиште в теплому місці на півгодини, після цього можна переходити до випічки. Випікати паски слід при 180 градусах 30-40 хвилин.
Приємного апетиту!