Для любителів варення, в якому є цільні ягідки смородинки, підійде цей рецепт. За консистенцією воно виходить густим, як желе. При цьому ягоди практично не деформуються і залишаються в первозданному вигляді – це, безумовно, впливає на смак ласощів.
Зверніть увагу, що цукру потрібно додати трохи менше, ніж смородини. При цьому якщо ви знаєте, що ягоди у вас кислі, його кількість можна трохи збільшити. Готується варення не складніше попереднього, а виходить при цьому неймовірно смачним – таке варення відмінно підійде і для додавання в чай, і щоб намазати тост.
Інгредієнти
Порції: –+
- Смородина чорна 11 ст.
- Цукор-пісок 12 ст.
- Вода 1 ст.
Кроки
- Смородину гарненько обполосніть водичкою. Переберіть, щоб видалити сміття і погані ягоди.
- У каструлю, де будете готувати варення, насипте 6 склянок цукру – рівно половину від усієї кількості. Влийте склянку води і відправте на плиту – вам потрібно зварити сироп.
- У процесі варіння сиропу постійно розмішуйте цукрову масу до його повного розчинення – до того часу сиропчик вже буде кипіти.
- Коли сироп звариться, викладіть в нього смородину. Перемішавши. Варіть хвилинок 10-15 після того, як все це закипить. Потім просто вимкніть плиту.
- Введіть решту 6 склянок цукру і ретельно все перемішайте до повного його розчинення. Потім розлийте по заздалегідь підготовленим банкам, закрийте кришками і залиште до повного охолодження.