Як приготувати варення з м’якоті кавуна шматочками

варення з м'якоті кавуна шматочками

Щоб кавунове варення вийшло шматочками, і м’якоть не розварилася, йому періодично потрібно давати час настоятися в цукровому сиропі. У рецепті використовується кислота лимонна, але її можна замінити соком половини лимона.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
18 год 0 хвДрук
  • Зі шматочків м’якоті видаліть кісточки, поріжте кубиками.
  • Засипте кавун цукровим піском, дайте постояти 1-2 години. Виділиться сік.
  • Кавунову масу закип’ятіть, залиште на 5-6 годин. Шматочки наситяться цукровим сиропом. Тоді рідка складова варення гарантовано буде прозорою, а шматочки збережуть свою цілісність.
  • Повторіть кип’ятіння і відстоювання 3-4 рази.
  • Останній раз закип’ятіть, всипте лимонну кислоту або влийте сік лимона, проваріть 10 хвилин.
  • Закрийте в підготовлену, стерилізовану, суху тару.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь