Щоб кавунове варення вийшло шматочками, і м’якоть не розварилася, йому періодично потрібно давати час настоятися в цукровому сиропі. У рецепті використовується кислота лимонна, але її можна замінити соком половини лимона.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кавун м’якоть 1 кг.
- Лимонна кислота 2 гр.
- Цукор-пісок 1 кг.
Кроки
- Зі шматочків м’якоті видаліть кісточки, поріжте кубиками.
- Засипте кавун цукровим піском, дайте постояти 1-2 години. Виділиться сік.
- Кавунову масу закип’ятіть, залиште на 5-6 годин. Шматочки наситяться цукровим сиропом. Тоді рідка складова варення гарантовано буде прозорою, а шматочки збережуть свою цілісність.
- Повторіть кип’ятіння і відстоювання 3-4 рази.
- Останній раз закип’ятіть, всипте лимонну кислоту або влийте сік лимона, проваріть 10 хвилин.
- Закрийте в підготовлену, стерилізовану, суху тару.