Приготоване за таким рецептом ягідне варення-справжній вітамінний коктейль. Воно не тільки надзвичайно смачне, але ще і містить безліч корисних речовин. Готувати чорнично-суничне варення не складно, і з ним впорається навіть недосвідчена господиня.
Інгредієнти
Порції: –+
- Суниця 500 гр.
- Чорниця 1 кг.
- Цукор-пісок 1.5 кг.
- Вода 300 мл.
Кроки
- Чорницю і суницю перебрати, видалити листочки, сміття і зіпсовані ягідки, промити їх і обсушити.
- З цукру і води приготувати сироп.
- Додати в нього ягоди, акуратно перемішуючи, щоб вони не пом’ялися.
- Готувати масу на слабкому вогні приблизно 10 хвилин, помішуючи і прибираючи пінку.
- Ягоди вийняти з сиропу, помістивши в інший посуд, і продовжити нагрівати цукрову суміш, поки вона не загусне. Після цього повернути чорницю і суницю в сироп, перемішати і розлити варення по банках.
Насолоджуйтесь!