Простий рецепт приготування скибочок гарбуза на сковороді. Мінімальний набір інгредієнтів і легкість виконання дозволить навіть недосвідченій господині впоратися з поставленим завданням. Спеції дозволять зробити блюдо більш яскравим за смаком.
Інгредієнти
Порції: –+
- Гарбуз 500 гр.
- Борошно пшеничне 3 ст. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Рослинна олія 3 ст. л.
- Спеції та Приправи за смаком
Кроки
- Гарбуз очищають від насіння, шкірки і волокон, щоб залишилася лише м’якоть.
- Овоч нарізають тонкими слайсами. Краще, щоб їх товщина не перевищувала 2-3 мм.
- У глибоку миску викладають скибочки гарбуза, присипають сіллю і добре перемішують. Зручно робити це руками, щоб більш рівномірно розподілити сіль. Залишити гарбуз на 20 хвилин, щоб він пустив сік.
- Скибочки гарбуза обсушують паперовим рушником, умочують з усіх боків в борошні і підрум’янюють на сковороді з олією. Зазвичай для появи красивої скоринки потрібно смажити овоч по 4-5 хвилин з кожного боку при середньому нагріванні.
- Готові скибочки викладають на серветку, щоб прибрати зайвий жир, овочі посипають улюбленою приправою і подають зі сметано-часниковим соусом.