Як спекти пшеничний хліб у духовці – питання, яке часто задають кулінари-початківці. Складного тут нічого нема. Все, що потрібно – взяти якісні дріжджі та запастися терпінням. У рецепті додані норі, але використовувати їх необов’язково. Добавки кожен визначає на свій смак.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 400 гр.
- Вода 250 мл.
- Дріжджі сухі/пресовані 5/15 гр.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Олія оливкова 30 мл.
- Сіль 1 ч. л.
- Норі 2 листа
Кроки
- Готуємо інгредієнти за списком. Якщо немає сухих дріжджів, використовуємо пресовані. При використанні пресованих дріжджів обов’язково робимо опару.
- 5 столових ложок попередньо просіяного борошна з’єднуємо з дріжджами. Додавши теплу воду, вимішуємо, щоб не залишилося грудочок. Затягуємо плівкою та даємо піднятися. Через півгодини опара виросте.
- Додаємо цукор та оливкову олію. Солимо.
- Нори дрібно кришимо. Але взагалі можна їх не використовувати. В опару висипаємо подрібнені норі і борошно, що залишилося.
- Зібравши компоненти в ком, кладемо в миску, змащену олією. Скачати в кулю і накривши плівкою, даємо постояти 1 годину на місці без протягів.
- За годину заготівля добре підніметься.
- Обминаємо тісто, що піднялося, і формуємо хліб. Перекладаємо в змащену олією або заздалегідь вистелену якісним папером для випікання форму. Прикривши рушником, розтаємо 40 хвилин.
- Включаємо духовку, встановивши 200° С. Поміщаємо заготовку в духовку. Випікаємо 10 хвилин, зменшуємо нагрівання до 180° С і випікаємо ще півгодини.
- Гарячий хліб обережно, щоб не обпектися, дістаємо з форми та переміщуємо на решітку. Чекаємо на повне охолодження.
Розрізавши на скибочки, дегустуємо та насолоджуємося пшеничним хлібом. Смачного!