Як вибрати креветки (заморожені, свіжі)?

як вибрати креветки

На сьогоднішній день у продажу можна зустріти широкий вибір креветок в свіжому і замороженому вигляді і багато покупців губляться серед цього вибору і не знають, які краще купити креветки, тому в цій статті постараємося розібратися, як правильно вибирати креветки при покупці і на що звертати увагу в першу чергу.

Як вибрати свіжі або заморожені креветки в магазині?

Через те, що креветки відносяться до більш дорогих і швидкопсувних продуктів, важливо знати і вміти їх правильно вибирати, тому нижче розглянемо основні критерії, за якими можна вибрати якісні креветки при покупці:

  • Свіжоморожені або варено-морожені. Краще віддавати перевагу свіжомороженим креветкам, так як в них зберігається більша кількість корисних речовин. Перед варінням такі креветки розморожують поступово, заздалегідь перемістивши з морозильної камери в загальне відділення холодильника.
  • Очищені або неочищені. Купувати очищені креветки чи ні, залежить від цілей їх покупки. Наприклад, для різних салатів краще відразу купити очищені креветки без голови, щоб їх можна було швидше приготувати і не потрібно було переплачувати за зайву вагу (без голів набагато легше). Якщо ж креветки купуються, щоб їх їли у відварному вигляді, то краще купувати неочищені, так як вони будуть більш соковитими і смачними.
  • Розмір креветок. Розмір креветок залежить від їх різновиду (звичайні, тигрові, королівські) і на думку деяких фахівців більш смачними і корисними є маленькі креветки, які виросли в природних умовах в північних морях. При покупці важливо перевіряти, щоб всі креветки в упаковці були одного розміру (іноді виробники можуть підмішувати дешевші дрібні креветки до великих).
  • Зовнішній вигляд. Панцир креветок повинен мати однорідний глянсовий ніжно рожевий або кораловий колір. Краще не купувати креветки, на панцирі яких є білі, жовті або чорні плями (неправильно зберігалися і скоріше за все вже зіпсовані). Чим яскравіше колір креветок (червоний, рожевий), тим більша ймовірність, що їх підфарбовували.
  • Колір голови креветки. Забарвлення голови креветки повинен бути таким же, як і всього панцира, при цьому іноді вона може бути з зеленуватим відтінком (якщо креветки переважно харчувалися водоростями і планктоном) і коричневим (такі креветки вважаються більш корисними, так як це самки з ікрою). Не слід купувати креветки з чорною головою-вони зіпсовані (не дотримувалися правила їх зберігання).
  • Форма хвоста креветки. Якісними вважаються креветки, у яких підігнутий до тулуба хвіст (креветки були живими і свіжими перед заморожуванням).
  • Упаковка. Упаковка креветок повинна бути само собою цілісною і герметичною, всередині на упаковці не повинно бути крижаного нальоту або шматочків льоду, що може означати – креветки неправильно зберігалися або перевозилися (кілька разів розморожувалися і їх повторно заморожували). Також на упаковці повинні бути вказані всі необхідні дані про виробника (всі контакти).

На закінчення до статті можна відзначити, що знаючи, як правильно вибрати креветки (звичайні, тигрові або королівські), ви зможете купити тільки якісні морепродукти до свого столу, які будуть свіжими і смачними. Свої відгуки та корисні поради, як вибрати креветки, залишаємо в коментарях до статті і ділимося їй в соціальних мережах, якщо вона була вам корисна.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь