Традиційний рецепт приготування заправки досить простий, тому не займе багато часу. Головний секрет полягає в тому, що овочі обов’язково потрібно подрібнювати: вони додадуть страві більш насичений колір і смак.
Інгредієнти
Порції: –+
- Буряк 300 гр.
- Цибуля ріпчаста 300 гр.
- Перець болгарський 300 гр.
- Помідор 1.5 кг.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія
Кроки
- Для закачування борщової заправки найкраще вибирати банки невеликого розміру без пошкоджень. Відповідні ємності разом з кришками очищаємо содою і ретельно промиваємо. Потім стерилізуємо і залишаємо до того моменту, коли вони нам знадобляться.
- Промиваємо буряк проточною водою. Зрізаємо тонкий верхній шар ножем і знову споліскуємо коренеплід. Нарізаємо його невеликими часточками. Подрібнюємо за допомогою м’ясорубки.
- Томати спочатку промиваємо, а потім бланшуємо: робимо невеликі хрестоподібні надрізи на верхівках, викладаємо в глибоку ємність і заливаємо на пару хвилин окропом. Легко знімаємо шкірку і пропускаємо через м’ясорубку.
- Споліскуємо перчини і вирізаємо плодоніжки у кожного плоду. Потім розрізаємо кожен з них на половинки і витягуємо серцевину. Нарізаємо перець півкільцями. Таким же чином нарізаємо очищену від лушпиння цибулю.
- У сковороду вливаємо олію і підігріваємо її на плиті. Через пару хвилин всипаємо в олію перець і цибулю. Обсмажуємо продукти 5 хвилин, постійно перемішуючи. Додаємо овочеве пюре з буряка і томатів. Солимо, посипаємо перцем, перемішуємо і пробуємо на смак, чи вистачає спецій. Тушкуємо заправку півгодини.
- Заливаємо готову суміш в банки. Закочує і перевертаємо догори дном. Ми залишаємо в спокої до моменту охолодження. Через добу заготовки можна помістити на зберігання в сухе прохолодне місце.
Приємного апетиту!