Простий і смачний рецепт борщової заправки в автоклаві

Щоб борщова заправка вийшла ще більш насиченою і смачною, спробуйте приготувати її в автоклаві. Ви заощадите масу часу і будете на 100% впевнені, що ваші закрутки збережуться.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
2 год 20 хвДрук
  • Коренеплоди – буряк і морква – спочатку ретельно промиваємо, а потім зрізаємо верхній шар овочів ножем. Для подрібнення інгредієнтів використовуємо велику тертку.
  • Промиваємо помідори і солодкий перець проточною водою. Томати перед нарізкою краще бланшувати (зробити надрізи на верхівках плодів у вигляді хреста, укласти томати в миску і залити їх крутим окропом). Дрібно нарізаємо помідори.
  • Вирізаємо плодоніжки з плодів перцю. Поділяємо перчини на дві половинки ножем і дістаємо насіння. Нарізаємо плоди невеликими кубиками.
  • Позбавляємо цибулеві головки від шару лушпиння. Нарізаємо цибулю дрібними кубиками. Змішуємо інгредієнти у великій глибокій ємності. Банки і кришки для закачування заправки досить очистити і добре промити. Укладаємо овочі в ємності і накриваємо горлечка банок кришками. Закочуємо їх.
  • Встановлюємо закрутки в автоклав таким чином, щоб залишилося трохи вільного простору (9-10 сантиметрів). Накриваємо прилад кришкою і чекаємо, коли тиск збільшиться до 0,4 Мпа, а потім витримуємо належний час: для літрових банок – 1 година, для банок меншого обсягу – 40 хвилин.
  • Вимикаємо прилад з мережі. При досягненні потрібного рівня тиску відкриваємо кришку і акуратно дістаємо банки.

Після охолодження зберігаємо при кімнатній температурі.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь