Як заготовити заправку для борщу з квасолею на зиму?

З квасолею заправка виходить ще більш ситною і не вимагає додаткових зусиль, наприклад, варіння м’яса. Готовий борщ наваристий, густий, володіє красивим насиченим кольором.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
10 год 50 хвДрук
  • Увечері засипаємо 3 склянки квасолі в глибоку миску і заливаємо бобові водою. Ми залишаємо їх на ніч. За цей час квасоля насититься водою і збільшиться в розмірі. Вранці зливаємо воду, промиваємо квасолю в друшляку і викладаємо в каструлю. Заливаємо бобові свіжою, заздалегідь очищеною рідиною. Ставимо ємність з квасолею на плиту і варимо до моменту готовності (квасоля повинна стати м’якою, але не розваритися).
  • Очищаємо відповідні для закачування банки і кришки содовим порошком. Потім промиваємо їх і стерилізуємо тим способом, яким ви звикли це робити.
  • Гарненько вимиваємо буряк і моркву. Гострим ножем тонко зрізаємо верхній шар коренеплодів. Знову споліскуємо овочі і натираємо на крупній тертці.
  • Вимиваємо томати і перець. Вирізаємо місця кріплення плодоніжок у помідорів і бланшируємо томати (їх необхідно потримати в окропі пару хвилин, щоб шкірка легко знімалася; попередньо робимо на верхівках томатів надрізи у вигляді хреста). Пропускаємо томати через м’ясорубку.
  • Вирізаємо плодоніжки перців ножем. Потім слід розрізати кожен плід навпіл і видалити насіння. Після обробки перець знову бажано промити. Подрібнюємо овочі на дрібні кубики. Очищену від лушпиння цибулю нарізаємо півкільцями.
  • Приступаємо до процесу обсмажування овочів. Для цього кожен раз вливаємо олію на дно сковороди, чекаємо, поки вона нагріється, і викладаємо порції овочів. Не обсмажуйте їх один з одним, строго окремо. Піддаємо обсмажуванні всі овочі, крім томатів, – їх ми будемо варити.
  • Вливаємо томатне пюре в каструлю. Ставимо посуд на плиту і варимо масу на невеликому вогні 15 хвилин. Додаємо моркву, перець і цибулю. Млоїмо овочі 5 хвилин. Потім викладаємо в каструлю буряк, додаємо воду, олію, цукор і сіль. Тушкуємо 5 хвилин.
  • Відварену квасолю позбавляємо від води. Найзручніше це робити за допомогою друшляка. Викладаємо її в каструлю з овочами і вливаємо порцію оцту. Перемішуємо, чекаємо, поки заготовка закипить, а потім варимо її 10 хвилин.
  • Заливаємо заправку в банки за допомогою черпака. Закочуємо ємності і перевертаємо денцем вгору. Укутуємо ковдрою і залишаємо на добу.

Остиглі заготовки зберігаємо при кімнатній температурі.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь