Заправка для борщу «Торчин по-домашньому»

Приготування борщу не завжди займає кілька годин. Ви можете сильно заощадити свій час, не витрачаючи його кожен раз на очищення і нарізку всіх овочів. Заправка для борщу прийде вам на допомогу! До того ж купувати її немає необхідності. Адже зробити таку заготовку можна і в домашніх умовах.

З натуральною борщовою заправкою ви зможете дивно швидко приготувати смачний і ситний обід. Потрібно буде лише відварити бульйон і додати в нього заготовку і нарізану картоплю з капустою. Вуаля – і наваристу першу страву можна подавати до столу!

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
45 хвДрук
  • Очищаємо ріпчасту цибулю. Нарізаємо її невеликим кубиком. Потім обсмажуємо на розігрітій сковороді з соняшниковою олією протягом декількох хвилин.
  • Гарненько миємо болгарський перець. Розрізаємо його навпіл. Очищаємо від насіння. Одну половину нарізаємо дрібними кубиками. Додаємо до ріпчастої цибулі і продовжуємо обсмажувати, періодично помішуючи.
  • Очищаємо моркву і буряк. Натираємо їх на середній тертці. Всипаємо до решти овочів на сковороді. Обсмажуємо до легкої рум’яності.
  • Ретельно миємо великі помідори. Нарізаємо їх і другу половину болгарського перцю невеликими шматочками. Розміщуємо в чашу блендера (можна використовувати м’ясорубку). Подрібнюємо помідори і солодкий перець.
  • Вливаємо до обсмаженим овочам томатну суміш. Додаємо сіль і цукор, гарненько все перемішуємо. Накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 30 хвилин.
  • В кінці приготування вливаємо оцет 9% і ретельно перемішуємо. Розкладаємо гарячу овочеву масу по стерильним банкам, закочуємо їх і перевертаємо догори дном. Укутуємо ковдрою і залишаємо до повного охолодження.

Зберігайте таку заготовку в погребі або в коморі і діставайте її при необхідності. А ви звикли купувати заправку для борщу або Вам подобається готувати її самостійно з натуральних продуктів? Розкажіть в коментарях!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь