Як засолити сало в розсолі

Як засолити сало в розсолі

Якщо ви не любите сало, можливо, ви просто не знайшли свій рецепт. Розповім, як це було зі мною і моїми рідними. У моїй родині цей продукт дуже люблять. Не можу сказати, що їдять його частіше, ніж ковбасу, але заготовляють часто. При цьому самим звичайним способом – в солі зі спеціями. Раніше ніколи не замислювалися про якесь інше і навіть не знали, як засолити сало в розсолі.

У родині чоловіка це блюдо не дуже любили. Занадто жирно, сіль хрумтить, загалом, не дуже подобалося. Поки не згадалося, що моя хороша знайома розповідала про який зовсім інший рецепт. Суть в тому, що сало потрібно попередньо тримати в розсолі, а тільки потім додавати спеції. Загалом, вирішила спробувати. І не прогадала! І чоловік, і свекруха тепер в захваті від цієї закуски.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
15 хвДрук
  • Візьміть каструлю, наповніть її водою і додайте сіль. Кількість солі зазвичай коливається від п’яти до шести столових ложок на літр. Додайте лавровий лист і запашний горошок. Часник за бажанням.
  • Покладіть нарізане брусками сало в банки і залийте розсолом. Тепер просто залиште його в прохолодному місці (15-20 градусів) на 10 днів. Періодично перевіряйте сало на сіль, воно повинно добре просочитися. І запам’ятайте: пересолити сало неможливо! Воно візьме стільки, скільки потрібно.
  • Коли сало як слід просолиться, витріть його насухо і обваляйте в спеціях. Потім загорніть в харчову плівку, додайте до кожного шматочка лавровий лист і залиште їх відпочивати в холодильнику на годину. Потім перекладіть в морозилку. Вуаля! Через день ідеальна закуска готова.

Трохи пізніше я дізналася, що так готують Сало на Кубані. Воно виходить дуже ніжним і до того ж не пересушується — максимум смаку і задоволення. Готується дуже просто! В сумі часу йде не більше, ніж на звичайну заготовку. З мінусів можна назвати тільки очікування, але, повірте, це варто того. Рекомендую зберегти цей рецепт сала тим, хто хоче відкрити для себе цей цінний продукт з нового боку.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь