Долма в мультиварці – смачний і швидкий спосіб приготувати обід на всю сім’ю. Найскладніша частина в приготуванні цієї страви – загорнути м’ясну начинку в невеликі листя винограду.
Інгредієнти
Порції: –+
- Свинячий фарш 500 гр.
 - Рис білий (пропарений) 150 гр.
 - Морква 1 шт.
 - Цибуля ріпчаста 1 шт.
 - Листя винограду мариновані 30 шт.
 - Томатна паста 2 ст. л.
 - Сіль ½ ч. л.
 - Перець чорний мелений ½ ч. л.
 - Рослинна олія 50 мл.
 
Кроки
- Рис промийте і варіть протягом 10 хвилин після закипання, потім залиште на 5 хвилин під кришкою.
 - Цибулю і моркву очистіть, помийте і наріжте кубиками. Обсмажте овочі на олії 10-15 хвилин.
 - У мисці змішайте фарш, рис і зажарку з овочів, посоліть і приправте начинку за смаком.
 - Лист винограду розкладіть на плоскій поверхні, викладіть трохи начинки і поверніть краї листа до центру.
 - Зробіть так з усіма листям і начинкою.
 - Викладіть долму щільним шаром на піддон для приготування на пару, зверху покладіть тарілку, яка буде притискати долму і не дасть листю розвернутися. У чашу мультиварки влийте 500 мілілітрів води. Помістіть піддон в мультиварку і активуйте режим «Тушкування» на 20-25 хвилин.
 - За 5 хвилин до готовності змастіть долму томатною пастою.
 
Подавайте блюдо в гарячому вигляді зі сметаною і зеленню.


