Пшоняна каша є однією з найкорисніших, за рахунок високого вмісту різних мікроелементів, наприклад, заліза. Тому така каша ідеально підійде тим, хто дотримується принципів здорового харчування. Пшонка з молоком виходить дуже смачною, ароматною і зовсім не гіркою.
Інгредієнти
Порції: –+
- Пшоно 200 гр.
- Масло вершкове 30 гр.
- Молоко коров’яче 250 мл.
- Вода 500 мл.
- Цукор-пісок за смаком
- Сіль за смаком
Кроки
- В першу чергу готуємо всі потрібні продукти.
- Потім засипаємо крупу в миску і наливаємо в неї холодну воду.
- Розмішуємо крупу, щоб відокремити все зайве, і зливаємо воду. Повторюємо таку процедуру поки вода не буде прозорою.
- Засипаємо пшонку в друшляк і обдаємо її окропом.
- Далі перекладаємо крупу в каструлю і наливаємо в неї холодну воду.
- Знімаючи піну, яка періодично з’являється, доводимо кашу до кипіння, після чого вогонь зменшуємо до помірного.
- Таким чином продовжуємо варити кашу до повного випаровування води.
- Заливаємо в пшонку гаряче молоко, гарненько все перемішуємо і зменшуємо вогонь до мінімального.
- Засипаємо сіль з цукром і перемішуємо.
- Помішуючи, варимо кашу ще близько 20 хвилин.
- Знімаємо каструлю з плити, додаємо вершкове масло.
- Потім накриваємо каструлю кришкою і залишаємо ще на 10 хвилин.
Пшоняна каша готова, приємного апетиту!