Смачна ароматна слива дозволяє приготувати дивно красиве по виду варення. Плоди вибирайте з тугою і щільною м’якоттю. Пам’ятайте, що переспілі екземпляри не підходять. Правильно підібрані сливи вийдуть цільними і будуть володіти приємною мармеладної м’якоттю.
Інгредієнти
Порції: –+
- Слива 1 кг.
- Сода 10 гр.
- Цукор-пісок 1 кг.
- Вода 200 мл.
Кроки
- Очистіть попередньо промиті сливи. Щоб процес пройшов швидше, зробіть з одного боку надріз і обдайте плоди окропом. Після цього шкірка легко зніметься. Також можете почистити гострим ножем. Дозволяється не очищати плоди, але в цьому випадку тонка шкірка буде сильно відчуватися в варення.
- Обріжте місце де знаходилася плодоніжка і акуратно витягніть кісточку, не розрізаючи сливу навпіл.
- Зваживши. Сливи має бути за вагою, як зазначено в рецепті.
- В окрему ємність налийте воду. Обсяг повинен бути достатнім, щоб повністю покрити сливи. Насипте соду. Перемішайте і викладіть сливи. Це потрібно зробити для того щоб прибрати надлишки кислоти з плодів. Крім того, така підготовка допоможе зробити структуру фруктів більш щільною, і вони не розваряться в процесі готування.
- Рідину злийте. Сливи промийте. Соди на поверхні залишитися не повинно.
- Залийте водою цукор. Поставте на середній режим конфорки і поваріть 10 хвилин. Додайте сливи. Розмішавши. Відставте на 5 годин під закритою кришкою. За цей час розмір слив зменшиться в 2 рази.
- Дістаньте сливи шумівкою. Увімкніть вогонь і варіть сироп на середньому вогні чверть години. З сиропу повинна максимально випаруватися рідина.
- Поверніть назад сливи. Вимкніть вогонь. Залиште на кілька годин.
- Дістаньте сливи. Проваріть сироп чверть години. Він повинен стати бурштинового кольору. Поверніть назад сливи. Перекладіть в підготовлені банки і закатати.