Юшка з морського окуня

Юшка з морського окуня готується швидко. У принципі за цим рецептом можна приготувати юшку з будь-якої риби, крім «потрійної» та «царської» юшки. Там трохи інші технології приготування.

Морський окунь у регіони, віддалені від моря, надходить у замороженому вигляді, тому перед приготуванням розморозьте рибу. Найкраще це зробити, помістивши рибу на нижню полицю в холодильнику, щоб вона розморозилася природним способом. Не використовуйте для розморожування прискорені методи (гарячу воду або мікрохвильову піч). Ці варіанти погіршать якість риби та всієї страви в цілому.

Приготувати юшку можна з використанням у рецепті крупи, так юшка буде більш ситною. Яку саме крупу використати, любителі цієї страви сперечаються постійно. Орієнтуйтеся на власний смак. Хтось використовує перловку, деякі пшоно, а є і ті, хто використовує рис. На смак та колір товаришів немає, кожен робить по-своєму.

Юшка або рибний суп – це дуже смачна, корисна та ароматна страва, яка обов’язково сподобається всій родині. Готувати її просто, але результат, якщо правильно і з душею приготувати, завжди чудовий.

Рецепт приготування юшки із морського окуня смачний

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
50 хвДрук
  • Розморожену рибу очистіть від луски. Обріжте плавці та хвіст. Якщо морський окунь з головою – обов’язково виріжте зябра, а голову використовуйте для юшки. Ретельно вимийте рибу холодною проточною водою. Наріжте її порційними шматками (одну рибку приблизно чотири шматки, залежно від розмірів).
  • Візьміть цілу цибулину. Зріжте коріння і верхівку. Очистіть від лушпиння, але не повністю, залиште останній помаранчевий шар лушпиння. Цей шар пофарбує юшку у приємний золотистий колір. Цибулину добре вимийте.
  • Налийте холодну воду в каструлю відповідного об’єму. Покладіть очищену та вимиту рибу у воду. Каструлю встановіть на конфорку плити із включеним середнім нагріванням. Покладіть у каструлю підготовлену цибулину цілком.
  • Коли вода в каструлі закипить, зніміть піну, що утворилася. Зменшіть нагрівання і варіть рибу та цибулину при слабкому кипінні та нещільно закритій кришці каструлі 20 хвилин.
  • Поки вариться риба, очистіть картоплю і моркву від шкірки і ретельно вимийте їх. Картоплю наріжте кубиком приблизно 1,5 х1,5 сантиметра і покладіть в миску в холодну воду (вода повинна покривати картопля повністю), щоб не потемніла. А моркву наріжте кубиком приблизно 5х5 міліметрів.
  • Після закінчення часу приготування риби вийміть її шумівкою з бульйону і складіть в окрему миску. Також вийміть цибулину і викиньте, вона зробила свою справу.
  • Перекладіть в рибний бульйон підготовлену картоплю, попередньо злив воду, в якій він знаходився, і моркву. Додайте нагрівання плити, дочекайтеся закипання бульйону. Потім зменшіть нагрівання до слабкого кипіння. Посоліть, додайте чорний мелений перець за смаком, також покладіть в каструлю лавровий лист. Варіть все при закритій кришці 15 хвилин.
  • Коли пройде цей час, вийміть і викиньте лавровий лист (якщо його залишити, то юшка гірчитиме). Перекладіть у юшку зварену рибу. Продегустуйте, якщо необхідно – додайте сіль та перець.
  • Нагрівання плити вимкніть через 5 хвилин і залиште каструлю з юшкою під закритою кришкою, на 10-15 хвилин.

При подачі тарілку з юшкою можна прикрасити гілочкою кропу. Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь