Цей компот володіє дуже яскравим насиченим смаком і не менш яскравим ароматом. Гарний – ніжно-малинового відтінку, він дуже ефектно виглядає з цільними ягодами в складі. М’ята додасть напою свіжості – обов’язково використовувати саме зелене листя.
Як консервант, щоб компот довше зберігався, тут використовується лимонна кислота. При цьому цукру потрібно брати менше, ніж в попередніх рецептах. В іншому випадку напій може вийти надто солодким, навіть нудотним. Кількість інгредієнтів вказано з розрахунку на трилітрову банку.
Інгредієнти
Порції: –+
- Виноград білий 300 гр.
- Малина 250 гр.
- Цукор-пісок 150 гр.
- Лимонна кислота 1 ч. л.
- М’ята свіжа 3 листочки
Кроки
- Каструльку з водою поставте на плиту і дочекайтеся, щоб вона почала кипіти.
- Виноград заздалегідь промийте, відокремте від гілочок і обсушіть.
- Покладіть виноград в попередньо простерилізовану банку.
- Переберіть малину – потрібно видалити сміття, плодоніжки і пошкоджені ягідки.
- Покладіть відібрані ягоди до винограду. Туди ж покладіть м’яту.
- У закипілу воду додайте цукру і лимонну кислоту. Розмішайте і уварюйте ще 2-3 хвилинки.
- Наповніть баночку сиропом до самого верху. Закатати підготовленою кришкою – вона повинна бути простерилізована.
- Переверніть вгору денцем, закутайте в що-небудь тепле і залиште остигати.
- Після цього напій з малини і винограду можна переносити в місце постійного зберігання.