Рецепти аджики з кабачків
Шукаєш смачні рецепти аджики з кабачків з покроковими фото? Зазирни в каталог і знайдеш багато корисного. На кожній сторінці: порційність, час готування, калорійність, змінний склад продуктів, поради та коментарі.
Як приготувати аджику з кабачків
Смачного пропонує рецепти аджики з кабачків в різних варіаціях для новачків і досвідчених кулінарів. Читай рекомендації бувалих кухарів і готуй з розмахом-заготовлюй кабачки у вигляді смачного соусу на зиму з додаванням різних інгредієнтів і спецій.
П’ять найшвидших рецептів кабачкової аджики на зиму:
- Аджика з кабачків гостра на зиму.
- Аджика з кабачків пальчики оближеш.
- Аджика з кабачків з томатною пастою на зиму.
- Кабачкова аджика на зиму пальчики оближеш.
- Аджика гостра без помідор.
Від класичної кабачкова аджика відрізняється м’якістю смаку і тим, що подавати її у вигляді окремого соусу потрібно у великих кількостях. Вона менш гостра, а тому з’їдається швидше, так що запаси варто робити з урахуванням цього факту. До того ж вона відмінно підходить для ранкових бутербродів до чаю – досить просто намазати її на хліб.
Ось простий і смачний рецепт цього соусу:
- Помиті і очищені кабачки, моркву, помідори, болгарський і гострий стручковий перець, прокрутити через м’ясорубку.
- Додати рафіновану рослинну олію, сіль і сухі спеції.
- Поставити на вогонь і тушкувати, помішуючи, півгодини.
- Додати подрібнений часник, варити ще 5 хвилин.
- Влити ускус, 2 хвилини поварити і розкласти гарячим по стерилізованим банкам.
Зрозуміло, що гостроту аджики кожен підганяє під себе, збільшуючи/зменшуючи кількість гострого перцю і часнику.
П’ять найбільш часто використовуваних інгредієнтів в рецептах:
- Кабачки.
- Оцет.
- Болгарський перець.
- Помідори.
- Цукор.
Крім моркви, помідорів і солодкого перчика, в кабачкову аджику можна додавати цибулю, яблука, гарбуз, томатну пасту і патисони. Необхідні для деяких рецептів спеції, які складно знайти в продажу, можна замінити іншими – смак страви від цього не сильно постраждає. Такою аджикою добре доповнювати гарячі м’ясні/овочеві соуси. Крім аромату, вони додадуть густоти. Непогано використовувати аджику і в підливі до голубців/тефтелей.
Поради та рекомендації:
- овочі для аджики краще прокручувати через м’ясорубку, а не рубати в блендері, інакше вийде кабачкова ікра;
- лавровий лист, доданий при варінні, збагатить смак соусу;
- кабачки для аджики краще брати молоді і міцні;
- якщо кабачки при варінні виділяють занадто багато рідини, зайву краще прибирати, зціджуючи.