Суниця має два види – cадова (велика) і лістна (дрібна). Є біологічна відмінність полуниці і суниці. Однак в наших краях дачниками прийнято вважати садову (окультурену) суницю полуницею (в деяких регіонах її називають Вікторією), а всі ягідки, що ростуть в лісових путівцях, в поле називати суницею. Щоб не плутатися в цих поняттях будемо їх і дотримуватися, тим більше що вони надзвичайно нам зручні.
Полуничне варення
Полуниця (садова) перед приготуванням до її заготівлі швидко промивається під проточною водою, пересипається на рушник або паперові Серветки, очищається від плодоніжок і листочків. Зробіть з такої полуниці варення – п’ятихвилинку, що зберігає багато вітамінів цієї ягоди.
Ягоди пересипаються цукром в співвідношенні 1: 1. Потрібно дати постояти їм в тазу з цукром протягом 4-5 годин. Потім таз ставиться на вогонь, на дуже повільний. Цукор, що залишився буде танути поступово. Помішуйте дерев’яною ложкою ягоди, але не мніть їх. Робіть перемішування дуже акуратно. Як з’являться на поверхні варення бульбашки і весь цукор «розійдеться», кип’ятимо все ще хвилин п’ять і вимикаємо. Даємо охолонути, розкладаємо в стерилізовані банки, закриваємо стерильними кришками. Відправляємо наше варення з ягід на зберігання в льох.
6 год 0 хв2
За цим рецептом ви можете приготувати незвичайне варення з полуниці та шовковиці. Його аромат і неперевершений смак вас, безперечно, підкорить. Варимо варення методом дворазового варіння.
48 год 0 хв1
Якщо ви не встигли зварити полуничне варення, але ви маєте заморожену полуницю – ми ділимося з вами рецептом чудового полуничного джему. Готується він за лічені хвилини, як і...
12 год 0 хв15
Полуниця – популярна корисна ягода, багата на вітамін С, яку використовують для приготування багатьох страв, в основному десертів. З полуниці варять узвари, варення, джеми, морси, киселі.
3 год 0 хв2
Чорниця добре поєднується за смаком із полуницею, та й ці ягоди не вимагають тривалого варіння. Чорниця в цьому варенні виступає головним інгредієнтом, а полуниця покращить її смак та.
25 хв2
Малина та полуниця – не зовсім звичне поєднання для варення. Однак на смак воно виходить просто чудовим! Обидві солодкі та ароматні ягоди відмінно доповнюють один одного і складають...
5 год 0 хв1
Всі ласуни люблять полуничне варення п’ятихвилинка з лимоном. Полуниця – ароматна ягода, смачна сама по собі, але рідко трапляється можливість зберегти її у свіжому вигляді на зиму.
20 хв1
Заготовимо полуницю на зиму віз варіння, з додаванням цукру. Цікаво, що ягоди можна залишити з чашолистками – в такому вигляді вони виглядають дуже натурально, як з грядки. Зелень...
72 год 0 хв6
Смачне домашнє варення зазвичай є ягодами, що плавають у густому солодкому сиропі. Такий спосіб приготування можна назвати найбільш дбайливим для ягід та фруктів, так як вони піддаються недовгою.
40 хв4
Набридло традиційне полуничне варення? Є спосіб урізноманітнити звичні ласощі і додати до нього кілька свіжих ноток. Це можна зробити за допомогою листя базиліка та м’
60 хв8
Любите незвичайні поєднання та експерименти? Тоді рецепт варення з полуниці з бананом для вас. Поєднання соковитої та ароматної полуниці з ніжним та солодким бананом перетворюється
13 год 0 хв3
Однорідний густий джем виходить із полуниці, якщо ягідне пюре перемішати з пектином, адже у самої ягоди його не так багато. Пектин допоможе швидко желювати масу, не уварюючи її...
24 год 0 хв6
У нас у сім’ї всі дуже люблять полуничне варення. Якось мені довелося скуштувати ароматне варення з черешні з полуницею в гостях. І з того часу у нас новий...
6 год 0 хв3
Полуничне варення – одне з найпопулярніших домашніх ласощів у дітей та дорослих. А додавання м’яти додасть йому нових цікавих ноток. Варення втратить зайву нудотність і набуде
2 год 40 хв4
Полуничне варення – це дивовижні ласощі! Багато хто з нетерпінням чекає літньої пори, щоб почати заготівлі з полуниці на зиму. До вашої уваги представлений рецепт варення з полуниці...
50 хв2
Варення може бути не тільки смачним, але і корисним. Рецепт для тих, хто стежить за фігурою або не вживає цукор. Цукор можна замінити натуральним і безпечним підсолоджувачем –...
1 год 30 хв4
Цей рецепт для любителів незвичайних смаків. Урізноманітнити улюблене варення можна додавши апельсин. Легка цитрусова нотка добре поєднується з полуничним ароматом.
3 год 10 хв5
Мультиварка економить не тільки ваші сили і час, але максимально зберігає зовнішній вигляд ягід. Мінімум дій – і смачне варення готове.
45 хв5
Один з швидких і простих способів приготувати варення, використовуючи замість звичної каструлі сковороду. Але такий спосіб передбачає невеликі обсяги заготовки.
3 год 29 хв5
Секрет приготування такого варення – в гарячому сиропі, яким заливається свіжа полуниця. Виходить незвичайне варення з живими ягодами. Так вони зберігають більше корисних властивостей
1 год 15 хв5
Це варення готується дуже швидко. А щоб воно вийшло густим, додають желатин. Полуниця в такому варенні зберігає свій яскравий і насичений колір. Цей спосіб універсальний для будь-яких ягід.